Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
resultaten: 1 t/m 10 van 21
  1. #1
    Gewaardeerd plaatser mamsie754's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jul 2006
    Locatie
    merksem-an
    Leeftijd
    57
    Berichten
    114
    Provider
    Telenet
    Thanks (Gegeven)
    4
    Thanks (Gekregen)
    1

    fout SP:3_0 Product:768_1

    BCCODE 100000 ea BCP1:8489C670 BCP2:847CFC38 BCP3:F7C30CB4
    BPC4:00000002 OSVer:5_1_2600 SP:3_0 Product:768_1

    DIT KRIJG IK ALTIJD OP MIJ PC NA DE VERMELDING DAT MIJN PC HERSTELD IS VAN EEN ERNSTIGE FOUT

    WAT ZOU DAT KUNNEN BETEKENEN WIE HELPT ME AUB
    Laatst gewijzigd door Tuts; 15-09-2009 om 16:40
    Geld maakt niet gelukkig,maar gelukkig maken ze geld!!!!!!!!!!

  2. http://www.irepairshop.be
  3. #2
    Oprichter Tuts's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jun 2006
    Locatie
    Zele
    Leeftijd
    44
    Berichten
    7,668
    Provider
    Belgacom
    Thanks (Gegeven)
    140
    Thanks (Gekregen)
    110
    Het heeft iets temaken met sp3 van xp en drivers.
    Kijk of er update zijn voor je hardware.

    Dit ook nog gevonden.
    Go to Control Panel > System > Device Manager

    Under Universal Serial Bus Controller, uninstall the devices one by one. After that, click on Scan for hardware changes to reinstall them back. Restart your computer and everything will be back to normal.

    According to the support person from Microsoft, this solution also applies to the problem above after Service Pack 3 update. I have yet to test it out though.

  4. #3
    Steunend lid Rikkie's schermafbeelding
    Lid sinds
    Aug 2006
    Locatie
    Mortsel
    Leeftijd
    50
    Berichten
    558
    Provider
    Telenet
    Thanks (Gegeven)
    2
    Thanks (Gekregen)
    2
    Wanneer je de verschillende foutcodes in Google plakt (één voor één) dan kom je op een site van Microsoft waarin de fout uitgelegd wordt.
    Voor de eerste foutcode geeft dit: zie hier.

    Ik hoop dat je hier wat mee opschiet!

  5. #4
    Niet meer actief nijltjetweety's schermafbeelding
    Lid sinds
    Aug 2007
    Locatie
    Aalst
    Leeftijd
    43
    Berichten
    3,490
    Provider
    Mobistar
    Thanks (Gegeven)
    0
    Thanks (Gekregen)
    0
    Je werkt met XP he?
    Waarschijnlijk herstart je pc plots waarna je deze melding krijgt.
    Ga eens naar start\configuratiescherm
    tab geavanceerd, klik daar op instellingen (zie afbeelding)
    Nu zie je staan ' de computer automatis opnieuw opstarten '
    Dit staat aangevinkt.
    Doe het vinkje weg en druk op ' ok '
    Nu zal de pc niet herstarten.
    Geef eens de foutcode door die je krijgt voor het heropstarten.

  6. #5
    Gewaardeerd plaatser mamsie754's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jul 2006
    Locatie
    merksem-an
    Leeftijd
    57
    Berichten
    114
    Provider
    Telenet
    Thanks (Gegeven)
    4
    Thanks (Gekregen)
    1
    hoe weet ik nu juist wat er in mijn pc zit ,ik bedoel welke type van product.
    en wat ik dan juist moet installeren.
    ik ben op de site geweest maar daar staan zoveel andere productnummers op

  7. #6
    Niet meer actief nijltjetweety's schermafbeelding
    Lid sinds
    Aug 2007
    Locatie
    Aalst
    Leeftijd
    43
    Berichten
    3,490
    Provider
    Mobistar
    Thanks (Gegeven)
    0
    Thanks (Gekregen)
    0
    Citeren Oorspronkelijk geplaatst door mamsie754 Bekijk bericht
    hoe weet ik nu juist wat er in mijn pc zit ,ik bedoel welke type van product.
    en wat ik dan juist moet installeren.
    ik ben op de site geweest maar daar staan zoveel andere productnummers op
    Bedoel je de videokaart?
    Ga eens naar cpuid.com en installeer even dat programma.(Er zijn meer programma's zoals everest home edition, siw,..).
    In het voorbeeld zie je een ATI radeon 2600 pro.
    Zo zal er voor uw pc ook iets staat over ATI, NVIDIA of INTEL (deze zijn de hoofdfabricanten van videochips.

  8. #7
    Niet meer actief nijltjetweety's schermafbeelding
    Lid sinds
    Aug 2007
    Locatie
    Aalst
    Leeftijd
    43
    Berichten
    3,490
    Provider
    Mobistar
    Thanks (Gegeven)
    0
    Thanks (Gekregen)
    0
    Hier geen reactie meer.
    Opgelost?

  9. #8
    Gewaardeerd plaatser mamsie754's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jul 2006
    Locatie
    merksem-an
    Leeftijd
    57
    Berichten
    114
    Provider
    Telenet
    Thanks (Gegeven)
    4
    Thanks (Gekregen)
    1
    sorry dat ik niet eerder reageerde ,ben op verlof geweest.
    ik ben naar het programma even geweest om te zien maar is in het engels ,dus meer tijd nodig.
    kom hier zeker op terug ,want het is nog niet in orde.tot dan

  10. #9
    Oprichter Tuts's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jun 2006
    Locatie
    Zele
    Leeftijd
    44
    Berichten
    7,668
    Provider
    Belgacom
    Thanks (Gegeven)
    140
    Thanks (Gekregen)
    110
    En al tijd gehad ?

  11. #10
    Oprichter Tuts's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jun 2006
    Locatie
    Zele
    Leeftijd
    44
    Berichten
    7,668
    Provider
    Belgacom
    Thanks (Gegeven)
    140
    Thanks (Gekregen)
    110
    Is je probleem verholpen ?

Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. fout
    By mamsie754 in forum Archief Besturingssystemen
    Reacties: 13
    Gepost: 12-10-2011, 11:49
  2. 5000e product getest!
    By Tuts in forum Computer en internet Nieuws
    Reacties: 0
    Gepost: 17-06-2010, 09:59
  3. Czaikowski benoemt tot Product Manager CPE bij Online
    By rss in forum Computer en internet Nieuws
    Reacties: 0
    Gepost: 03-06-2010, 09:59
  4. dns fout psp
    By nickD in forum Software
    Reacties: 2
    Gepost: 30-07-2009, 16:00
  5. Product-Activering
    By Johan7068 in forum Archief Besturingssystemen
    Reacties: 8
    Gepost: 19-11-2008, 13:37

Tags voor dit bericht

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •