Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
resultaten: 1 t/m 10 van 14
  1. #1
    Junior Member Arickx's schermafbeelding
    Lid sinds
    Apr 2007
    Locatie
    Lovendegem
    Berichten
    5
    Bedankt (Gegeven)
    0
    Bedankt (Gekregen)
    0

    Vista home premium 32bit

    Bestaat er een manier om mijn legale versie van vista home te herinstalleren op een nieuwe harde schijf?De versie staat ergens op een apparte partitie op mijn harde schijf.Ik nam contact op met sony maar ik werd er niet veel wijzer van.Ik heb wel een herstel cd gemaakt maar kan hier geen volledige herinstallatie mee uitvoeren.Tweede probleem is dat de drivers niet meegeleverd zijn met dit toestel.
    Ik denk dat het veel handiger zou zijn dat bij aankoop van een nieuw toestel gewoon twee dvd's worden bijgeleverd een met de windows versie en een met de drivers.
    Dank aan iedereen die een oplossing bied voor mijn probleem.
    Liévin Arickx

  2. http://www.irepairshop.be
  3. #2
    Beheerder - Oprichter Tuts's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jun 2006
    Locatie
    Zele
    Leeftijd
    44
    Berichten
    7,588
    Provider
    Scarlet
    Bedankt (Gegeven)
    105
    Bedankt (Gekregen)
    66
    Geef eens wat meer info over welke computer het gaat.
    Een bedankje is steeds zeer welkom. Wil je echter graag je steentje bijdragen bij de kosten voor het forumonderhoud, kijk dan even HIER voor een vrijblijvende donatie.

  4. #3
    Junior Member Arickx's schermafbeelding
    Lid sinds
    Apr 2007
    Locatie
    Lovendegem
    Berichten
    5
    Bedankt (Gegeven)
    0
    Bedankt (Gekregen)
    0
    Dit staat vermeld links beneden op de pc:
    Vaio vgn-n21E/W
    cpu intel core duo
    processor T2250 supports enhanced intel speedstep technology
    memory ddr2 sdram
    (2X512MB)(533MHZ)
    hdd 120GB
    OS Windows vista home premium

    Het geheugen heb ik laten aanpassen naar 2GB.

  5. #4
    Beheerder Qtex's schermafbeelding
    Lid sinds
    Nov 2009
    Locatie
    Beringen
    Leeftijd
    50
    Berichten
    6,239
    Provider
    Telenet
    Bedankt (Gegeven)
    30
    Bedankt (Gekregen)
    89
    ben je in bezit van een installatie cd van deze vista home premium ?? desnoods leen je deze van een vriend of familie en je activeer deze met jouw eigen key ..

    je vermeld ""De versie staat ergens op een apparte partitie op mijn harde schijf"" hierbij bedoel je de recovery partitie waarmee je de fabrieks instellingen kunt terug zetten ...
    indien je dus over je activerings code beschikt kan je vermits een andere installatie schijf de vista herinstalleren ..zonder de extra's die sony mee installeerdt ..
    gebruik je de aanwezige recovery partitie om de pc/laptop naar de fabrieks instellingen terug te zetten dien je van uit de bios de fabrieks instellingen de opdracht daarvoor te geven !

    de drivers dien je vanaf hier op te halen ... vaio sony support
    Edit: de link die tuts je bezorgde is de betere; deze is voor algemeen support

    je kunt ook de drivers ophalen met deze gratis te gebruiken driveragent
    Laatst gewijzigd door Qtex; 22-10-2011 om 10:06
    Besturingssysteem Windows 8.1 Pro x64 with Media Center Processor AMD Athlon 64 X2 5600+ RAM 4,00GB Dual-Kanaal DDR2 @ 362MHz (5-5-5-18) Moederbord ASUSTeK Computer INC. M2N-CM DVI (AM2)
    Grafisch Algemeen niet-PnP-beeldscherm (1920x1080@60Hz) 512MB NVIDIA GeForce 9600 GT (XFX Pine Group) Harde schijf 932GB Seagate ST3100052AS ATA Device (SATA)
    Optische schijf TSSTcorp CDDVDW SH-S203D ATA Device Geluid High Definition Audio-apparaat

  6. #5
    Beheerder - Oprichter Tuts's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jun 2006
    Locatie
    Zele
    Leeftijd
    44
    Berichten
    7,588
    Provider
    Scarlet
    Bedankt (Gegeven)
    105
    Bedankt (Gekregen)
    66
    Je kan er ook zomaar vista op installeren, maar kan je uw laptop niet weer zetten naar fabrieksinstellingen ?

    Meer info over je laptop en de drivers vind je op VAIO : Sony Europa

  7. #6
    Beheerder - Oprichter Tuts's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jun 2006
    Locatie
    Zele
    Leeftijd
    44
    Berichten
    7,588
    Provider
    Scarlet
    Bedankt (Gegeven)
    105
    Bedankt (Gekregen)
    66
    Heeft uw nog de Recovery op partitie staan ?
    Zo ja dan kan je uw laptop weer plaatsen zoals je hem nieuwe gekocht hebt, dit doe je door je laptop opnieuw opstarten en als je het logo ziet druk je op f10.
    Lees even dit door http://genesis.sony-europe.com/instr...&m=VPCEA2S1E_W
    Laatst gewijzigd door Tuts; 22-10-2011 om 10:24

  8. #7
    Junior Member Arickx's schermafbeelding
    Lid sinds
    Apr 2007
    Locatie
    Lovendegem
    Berichten
    5
    Bedankt (Gegeven)
    0
    Bedankt (Gekregen)
    0

    Vista herinstalleren op nieuwe hd

    De recovery staat nog steeds op de harddisc,maar bij vervanging van de hd kan ik volgens mij hier geen beroep op doen.Een versie van Vista lenen bij vrienden of buren en dan installeren met mijn id nr lijkt me ver gezocht ,ik heb trouwens een bericht gestuurd naar microsoft met mijn bezwaren tegen de manier waarop hun besturingssysteem word geleverd door bedrijven zoals Sony en waarschijnlijk ook andere.
    Ik zal hun reactie als die er komt melden op dit forum.

  9. #8
    Junior Member Arickx's schermafbeelding
    Lid sinds
    Apr 2007
    Locatie
    Lovendegem
    Berichten
    5
    Bedankt (Gegeven)
    0
    Bedankt (Gekregen)
    0

    driveragent

    Volgens mijn bescheiden mening is driveragent niet gratis en dit ondervind je na een paar muisklikken.Ze maken een soort scan en komen dan tot de conclusie dat ,in mijn geval dan toch de heft van de drivers onder de noemer slecht worden geplaats en voor een update moet je uiteraard betalen.

  10. #9
    Beheerder Qtex's schermafbeelding
    Lid sinds
    Nov 2009
    Locatie
    Beringen
    Leeftijd
    50
    Berichten
    6,239
    Provider
    Telenet
    Bedankt (Gegeven)
    30
    Bedankt (Gekregen)
    89
    de ID die je echter vermeld zie staan als je rechts klikt op computer en eigenschappen kiest ...
    is niet de activatie nummer ...de activatie nummer bestaat uit 25 cijfers en letters in groepjes van vijf ...
    vb: DFG585-JTSD1-xxxxx-xxxxx-xxxxx

    indien je deze niet zichtbaar vermeld zie staan ( sticker ) dan installeer je bijv jelly-bean-keyfinder

  11. #10
    Beheerder - Oprichter Tuts's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jun 2006
    Locatie
    Zele
    Leeftijd
    44
    Berichten
    7,588
    Provider
    Scarlet
    Bedankt (Gegeven)
    105
    Bedankt (Gekregen)
    66
    Als je een ander schijf plaats dan kan je met Recovery niets meer doen, ik denk dat je best dan windows 7 koopt. Er zijn wel tools in omloop voor je windows te activeren maar dat word hier niet besproken om dat dit illegaal is.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. schermbeveiliging - windows 7 home premium
    By voddenman in forum Windows 7
    Reacties: 11
    Gepost: 16-02-2013, 10:37
  2. vergrendeling windowns 7 home premium
    By voddenman in forum Windows 7
    Reacties: 8
    Gepost: 28-12-2012, 15:20
  3. handleiding windows 7 home premium
    By voddenman in forum Windows 7
    Reacties: 7
    Gepost: 06-12-2012, 20:31
  4. Windows 7 home premium NL familypack
    By nijltjetweety in forum Computer en internet Nieuws
    Reacties: 2
    Gepost: 01-10-2010, 14:36
  5. Vista home premium, useraccount
    By zampoo in forum Archief Besturingssystemen
    Reacties: 1
    Gepost: 25-03-2008, 22:15

Tags voor dit bericht

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •