resultaten: 1 t/m 7 van 7
  1. #1
    Junior Member Venoz's schermafbeelding
    Lid sinds
    Jan 2012
    Locatie
    Nijmegen
    Berichten
    1
    Provider
    UPC
    Bedankt (Gegeven)
    0
    Bedankt (Gekregen)
    0

    Geen geluid door de boxen/ uit de computer zelf

    Er komt geen geluid uit mijn boxen, ik heb veel op internet gezocht over wat het probleem nou kon zijn maar tevergeefs. Ik heb hem niet op Dempen staan, maar er komt wel geluid uit mijn Headset (Merk ''Trust'' met 1 USB-kabel).

    Ik heb een paar screenshots genomen zodat mijn woorden ondersteund kunnen worden.
    Ik heb 2 boxen van ''SilverCrest'' en met een USB-Kabel en 1 zwart kabel in plaats van een groene.

    Als ik als voorbeeld een film op YT bekijk geeft de computer wel aan dat er muziek wordt afgespeeld, uit de Realtek Output(Optical)



    Of als ik de Testtoon wil uitproberen op de Speakers, geeft het mij een bericht dat de testtoon niet afgespeeld kan worden.



    Hoe kan dit probleem verholpen worden?

  2. http://www.irepairshop.be
  3. #2
    Admin Lana's schermafbeelding
    Lid sinds
    Oct 2010
    Locatie
    Westland
    Leeftijd
    56
    Berichten
    6,617
    Provider
    Kpn
    Bedankt (Gegeven)
    72
    Bedankt (Gekregen)
    121
    USB speakers installeren als het goed is als een tweede geluidskaart. Je moet dus de juiste device kiezen om de audio af te spelen.

    Dit kan in windows 7 via configuratiescherm / Hardware en geluiden en dan zie je bij geluiden staan : Audio apparaten beheren.
    Als hier dus de geluidskaart van de PC actief staat, zullen de USB boxen niet werken.

    Ik zie in beide afbeeldingen die je bijgevoegd hebt dat de Realtec Digital Output, aktief staat.
    De bovenste, hier staat speakers bij, zijn waarschijnlijk de USB speakers.

  4. #3
    Actieve Helper pctuts swake's schermafbeelding
    Lid sinds
    Feb 2009
    Leeftijd
    56
    Berichten
    2,215
    Provider
    Telenet
    Bedankt (Gegeven)
    1
    Bedankt (Gekregen)
    2
    Dit kan in windows 7 via configuratiescherm / Hardware en geluiden en dan zie je bij geluiden staan : Audio apparaten beheren.
    Of door Rechts te klikken op het geluidsicoontje in de systray, klikken op afspeelapparaten en de juiste device instellen.
    En als het om gewone luidsprekers gaat, moeten speakers als standaard ingesteld worden.
    Niet vergeten op toepassen > OK te klikken.

    Ik heb 2 boxen van ''SilverCrest'' en met een USB-Kabel en 1 zwart kabel in plaats van een groene.
    Zjn het dus gewone luidsprekers. De USB kabel is voor de voeding, de zwarte kabel met stekkertje word aangesloten op de uitgang van de geluidskaart.

    Ik heb 2 boxen van ''SilverCrest''
    Als je die in de Lidl gekocht hebt, zijn die eigenlijk bestemd om aan te sluiten op een laptop.

  5. #4
    Admin Lana's schermafbeelding
    Lid sinds
    Oct 2010
    Locatie
    Westland
    Leeftijd
    56
    Berichten
    6,617
    Provider
    Kpn
    Bedankt (Gegeven)
    72
    Bedankt (Gekregen)
    121
    Citeren Oorspronkelijk geplaatst door swake Bekijk bericht
    Zjn het dus gewone luidsprekers. De USB kabel is voor de voeding, de zwarte kabel met stekkertje word aangesloten op de uitgang van de geluidskaart.
    Dit zou inderdaad ook heel goed kunnen, die heb je ook. Dan krijgt het versterkertje dat in de speakers ingebouwd zit de voedingsspanning via USB en dan is het jack kabeltje voor het signaal. De kleur van het kabeltje maakt niet zo heel veel uit, als hij dan maar in de juiste ( groene ) connector van de geluidskaart wordt gestoken.

  6. #5
    Medewerker Mik's schermafbeelding
    Lid sinds
    Sep 2008
    Locatie
    Zwevegem
    Leeftijd
    65
    Berichten
    3,014
    Provider
    Telenet
    Bedankt (Gegeven)
    35
    Bedankt (Gekregen)
    37
    Volgens mij is de instelling voor Uw boxen verkeerd. Ze staan op "Digital output optical". Hiervoor heb je een speciale optische kabel nodig. Vermoedelijk spelen Uw boxen alleen analoog signaal af via Uw kabeltje.
    Ik heb niet alles waar ik van hou. Maar ik hou van alles wat ik heb.

  7. #6
    Actieve Helper pctuts swake's schermafbeelding
    Lid sinds
    Feb 2009
    Leeftijd
    56
    Berichten
    2,215
    Provider
    Telenet
    Bedankt (Gegeven)
    1
    Bedankt (Gekregen)
    2
    Anders kan dit ook eens geprobeerd worden.
    Rechtsklik op het apparaat en kies voor eigenschappen.
    Klik op tabbladje aanpassingen.
    Vink de vakjes aan of uit naar keuze.

  8. #7
    Admin Lana's schermafbeelding
    Lid sinds
    Oct 2010
    Locatie
    Westland
    Leeftijd
    56
    Berichten
    6,617
    Provider
    Kpn
    Bedankt (Gegeven)
    72
    Bedankt (Gekregen)
    121
    Zit hier al wat schot in ?

Soortgelijke discussies

  1. Reacties: 7
    Gepost: 29-01-2013, 11:00
  2. geen geluid
    By Mailstone in forum Hardware
    Reacties: 9
    Gepost: 26-07-2012, 22:11
  3. Reacties: 4
    Gepost: 09-08-2011, 14:50
  4. Heb geen geluid, op je computer.
    By jakske in forum Tips en Truks
    Reacties: 0
    Gepost: 02-04-2007, 22:05
  5. geen geluid
    By wimeken in forum Hardware
    Reacties: 8
    Gepost: 07-01-2007, 10:12

Tags voor dit bericht

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •