Bedankt Bedankt:  0
resultaten: 1 t/m 8 van 8
  1. #1
    Gewaardeerd plaatser morjos's schermafbeelding
    Lid sinds
    Mar 2009
    Locatie
    neerpelt
    Leeftijd
    63
    Berichten
    239

    verbonden met router...geen internet

     
    Beste mensen,

    Ik heb een oude Sony Vaio laptop kunnen bemachtigen, voor wat oude cd-rom's te draaien en voor de kleinkinderen te tokkelen als ze op bezoek zijn. Ik heb met de bijhorende cd's een nieuwe installatie van XP gedaan en met de herstel-cd alle originele drivers erop, zodat het ding is, zoals het indertijd uit de winkel kwam.....draait weer vlot en ziet er goed uit.

    Maar wel een gigantisch probleem: kan niet op internet geraken.

    Na installatie zag de netwerkkaart wel mijn router, verbinding gemaakt maar internet niet mogelijk ( kan de pagina niet vinden). Hij zag ook een heleboel andere netwerken van de buurt hiet, maar na een kwartier ongeveer zag hij NIETS van netwerken meer, ook niet het mijne.

    Een USB netwerkadapter geinstalleerd, en hetzelfde verhaal als hierboven

    Toen de netwerkkabel aangesloten, netwerkkaarten uitgeschakeld en hetzelfde verhaal....de 2 TV'tjes in de werkbalk geven vollebak verbinding maar op internet ?? Vergeet het maar !!!

    Windows Firewall uitgeschakeld....NIETS

    Meegeleverde Norton eraf .....NIETS

    In apparaatbeheer staat nergen een geel vraagteken..

    Heb met de netwerkkabel erin een 162 ... ... ... adres toegewezn gekregen ..

    Op internet gezocht (met de laptop waarop ik dit nu typ uiteraard) maar niets gevonden.

    Hoop dat hier iemand wel de oplossing kan aanreiken, want ik zou het gouwe ouwe Sony'tje doodgraag weer aan de praat krijgen voor een 2de leven.

    Denk niet dat het er iets toe doet, maar de accu is zo door als een pier...moet continue aan denetstroom zoals een gewone desktop..

    Alvast dank

  2. #2
    Gewaardeerd plaatser morjos's schermafbeelding
    Lid sinds
    Mar 2009
    Locatie
    neerpelt
    Leeftijd
    63
    Berichten
    239
    PS : Ik weet wel dat die loeioude drivers moeten geupdated worden...maar zonder internet nogal moeilijk. Vind mijn type Vaio ook niet meer op de hulpsite van Sony en die ik gedownload heb met een SN dat praktisch hetzelfde is (1 cijfertje verschil) kan ik geen enkele geinstalleerd krijgen ( is niet voor uw apparaat..)

    Dit nog even ter info

  3. #3
    Beheerder Skippy's schermafbeelding
    Lid sinds
    Nov 2016
    Locatie
    NL
    Leeftijd
    60
    Berichten
    1,535
    Doe eens een ping naar de router en misschien toch even het type nummer geven. Ik heb hier nog legio drivers liggen, ook voor verouderde hardware, dus wie weet.
    Windows 7 fan




  4. #4
    Gewaardeerd plaatser morjos's schermafbeelding
    Lid sinds
    Mar 2009
    Locatie
    neerpelt
    Leeftijd
    63
    Berichten
    239
    Hoi Skippy, dank voor je reactie.

    Typenr is : PCG-7R1M, een Sony Vaio dus


    Hoe doe je dat "een ping geven" ???

  5. #5
    Beheerder Skippy's schermafbeelding
    Lid sinds
    Nov 2016
    Locatie
    NL
    Leeftijd
    60
    Berichten
    1,535
    Eerst naar een opdracht prompt. Bijvoorbeeld met de opdracht cmd
    Dan moet je het IP adres van de Router weten. Stel deze is 192.168.0.1
    Geef dan de opdracht ping 192.168.0.1
    Windows 7 fan




  6. #6
    Gewaardeerd plaatser morjos's schermafbeelding
    Lid sinds
    Mar 2009
    Locatie
    neerpelt
    Leeftijd
    63
    Berichten
    239
    Heb dus eens "gepingd" en was geen probleem....tot aan de router Verder kom ik niet.
    Via het IPnr van de router naar binnen de router geweesr, krijg wel startpagina open met alle verbindingen op, maar als ik op "Internet" klik loopt alles hopeloos vast...

  7. #7
    Beheerder DDragon80's schermafbeelding
    Lid sinds
    Mar 2011
    Locatie
    Scherpenheuvel
    Berichten
    4,289
    Als je een IP adres krijgt van de router en je kan hem pingen, dan is er al veel in orde.
    Raak je niet op het internet, waarschijnlijk routing of DNS probleem. Surf eens naar volgend adres: 108.177.119.94 (adres van google.be)
    Als je de google page tezien krijgt, is je DNS dus niet op orde.
    Hoe staat je default gateway adres?

  8. #8
    Beheerder Skippy's schermafbeelding
    Lid sinds
    Nov 2016
    Locatie
    NL
    Leeftijd
    60
    Berichten
    1,535
    Dan werkt de netwerkkaart goed en zijn geen drivers nodig. Dan zou het via de wifi verbinding ook aan de encryptie van de inlog met de router kunnen liggen. Of zoals Dragon hierboven zegt aan de routing of DNS als het ook niet lukt via een kabel.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    Windows 7 fan




Soortgelijke discussies

  1. Reacties: 10
    Gepost: 10-08-2015, 10:48
  2. geen internet
    By zeerover in forum Varia
    Reacties: 35
    Gepost: 20-02-2014, 13:54
  3. Reacties: 7
    Gepost: 11-09-2013, 15:57
  4. Compacte router voor 3G internet van AirLive
    By Tuts in forum Computer en internet Nieuws
    Reacties: 0
    Gepost: 25-07-2010, 17:01
  5. Geen internet
    By wimeken in forum Software
    Reacties: 4
    Gepost: 07-09-2008, 14:50

Tags voor dit bericht

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •