Internet Algemeen Internet op 1e verdieping

Status
Niet open voor verdere reacties.

theplayer

Steunend lid
Vip Lid
Ik heb op de eerste verdieping van mijn huis een wat oudere maar prima werkende computer staan met WIN10. In die kamer heb ik echter geen internetaansluiting. Een kabel trekken vanuit de meterkast beneden en dan op de trap naar boven leggen lijkt me geen oplossing :)
Het zal dus draadloos (WIFI?) moeten, door diverse muren... Wat kan ik hiervoor het beste aanschaffen? Wat heb ik dan nodig?
 
Dus alles weer terug naar beneden.... Maar toen was mijn internetverbinding helemaal weg..., ook beneden dus!
En wat bedoel je met insteken? Ik heb daarvoor eerst een internetkabeltje gebruikt, van repeater naar modem: alles kwijt!

Wie heeft nu gelijk en wat is de juiste procedure? (Als een gek door het huis rennen doe ik nu toch al... :) )
Alles naar beneden ??? het is begot een bakske van 200 gr. dat in je handpalm past !
Insteken doe je in een stopcontact, gewoon ... snap niet wat je met dat internetkabeltje nu voor de pinnen komt, dat staat toch ook niet in die handleiding hé ... Probeer nu eens van nul te beginnen met een reset van dat repeatertje ...
En dan moet je alleen iets doen met dat bakje - niets versjouwen, absoluut niets !

Eens je dat hebt gedaan én de lampjes zoals ik heb begrepen blauw staan, ga je - met het bakje naar de 1ste verdieping en steekt het daar in een mooi toegankelijk, onbelemmerd (dus niet binnen in een kast of zo) stopkontakt.

En dan doe je de configuratie via de webinterface, makkelijkst is met een laptop die je op je schoot neemt ergens in de buurt van dat repeatertje...
Die interface van dit toestel ken ik niet maar ook dat zou je moeten kunnen zelf uitvlooien...
 
Ik heb de repeater weer naar boven gebracht, in stopcontact gedaan en toen 25 tellen de knop ingedrukt. De blauwe led van het apparaat ging toen met tussenpozen van 4 seconden knipperen. Dat duurde zo'n 2 minuten. Ik ging toen naar de computer kijken (5 meter verder) : U bent niet verbonden...

als je beneden naast de router die link hebt gelegd tussen router en repeater (lampjes blauw) mag je dat uiteraard niet nog een keertje doen als je terug boven bent. Daarmee heb je de link er weer afgehaald !

Je denkt dat die WPS dient om verbinding met de computer te maken zie ik ... dat is het helemaal niet ... het is een tool om het repeater de instellingen van de router te doen uitlezen en op basis daarvan zichzelf in je netwerk te plaatsen : niets meer.

De configuratie die je daarna (zie enkele post hoger ... ) met het intikken van het standaard IP-adres van dat bakje en dan kom je op zijn instellingen pagina. Afhankelijk van het specifieke bakje moet je daarvoor een laptop er met een kabel aanhangen of kan het meteen via Wifi-verbinding. In jouw geval denk ik met een netwerkkabeltje naar je laptop (eenmalig !). Eens ingesteld niet meer nodig.
Voor alle duidelijkheid aan het repeatertje hé ..niets meer te maken met je router daar beneden.
 
Dit werkt niet. Ik moet dan een Tether app downloaden en mijn e-mailadres invullen. (wachtwoord vergeten dus opvragen met mijn e-mailadres. Dat wordt niet herkend.... (zucht...)
Maar hij is dan toch nog niet geconfigureerd.
Probeer dan eerst eens in de webinterface van de TP-Link te komen met http://tplinkrepeater.net of met het IP adres dat in de manual staat. Als ik me niet vergis is dat voor TP-Link http://192.168.0.254

Hier uw netwerk kiezen en de inlog van uw netwerk invullen.
En dit geeft ook geen ingang. (Wachttijd voor verbinding is verstreken)

IP adres in manual: geen verbinding

Foto gemaakt van het manual:
1607035324812.png
 
Dan weet ik het ook bijna niet meer.
Nog 1 ding proberen.
Ga achter de nieuwe pc zitten en zorg dat de TP-Link repeater hier in de buurt in een stopcontact zit. Reset hem en kijk dan of je hem bij de draadloze netwerken ziet staan op de nieuwe pc.
Zo ja, maak dan verbinding met deze repeater en benader hem daarna op de nieuwe pc met http://tplinkrepeater.net/ Kan zijn dat dit al vanzelf gebeurd, dit verschil wel eens per merk.
 
Het valt vooral op dat je bijna nooit "precies" doet wat gevraagd wordt in handleiding of door helpers hier ... je voegt er altijd een eigen twist aan toe vrees ik.

Als ik de 4 puntjes hierboven in de screenshot bekijk zie ik met zekerheid dat je de computer met een kabel met de repeater moet verbinden.

Nieuwe poging :
  1. je hebt de link gelegd met WPS tot de blauwe lichtjes aan zijn ?
  2. steek dan een kabel in de repeater poort (meestal onderaan - je kan niet missen)
  3. andere kant in je laptop
  4. kijk na of die laptop op DHCP staat en niet met fixed IP
  5. open een browser en tik in het adres : http:\\192.168.0.254
  6. je krijgt de interface te zien - doe de nodige aanpassingen zodat de wifi settings van de repeater dezelfde zijn als op je router. En het kan best zijn dat je Wifi moet aanzetten of andere aanpassingen doen ...
Als dit niet werkt is er maar één mogelijke reden nl. dat je eigen netwerkje niet ingesteld staat op 192.168.0.x maar vb. op 192.168.1.x ...
In dit geval heeft je extender door de WPS een ander IP adres gekregen dan wat in de handleiding staat als standaard. Dat is wat uitgelegd staat onder het derde bolletje van je screenshot.

Kijk dan in de DHCP tabel van je router/modem en daar zul je kunnen zien welk adres hij heeft gekregen. Herhaal dan vanaf puntje 6 van hierboven.

Als dat allemaal OK is en je hebt netwerk op je laptop terwijl hij in de repeater ingeplugd is, koppel je alles los.
Je trekt de repeater uit het stopkontakt en brengt hem naar je gewenste plaats op de 1ste verdieping.
Kijk dan of hij Wifi-geeft vb. met een app op je smartphone (Wifi Analyzer of iets dergelijks) of gebruik dezelfde laptop van daarnet, maar nu zonder kabel en over Wifi. Je moet de naam van de extender zien verschijnen
 
In eerste instantie zou ik het filmpje volgen dat je werd doorgestuurd : dat is de volledig draadloze setup... als je toestel goed lijkt op het model in het filmpje zal dat lukken.

Als het zo niet lukt dan volg je mijn manuele en geconnecteerde methode. Dat is ook de enige die je kan gebruiken als de netwerk range van je router verschilt van die van de extender/repeater.
 
Nog een keer dan... In het stopcontact gestoken, gewacht tot blauwe powerled aan blijft, toen pen minimaal 30 seconden in de resetknop gehad aan de achterkant. Blauwe led links blijft branden, Blauwe led rechts doet niets.
Ik krijg ook onderstaand pop-upscherm niet te zien na dezelfde handelingen die op de unboxing video te zien zijn:
1607095484373.png


en daarna verschijnt ook dit scherm niet bij mij:
1607095880234.png


De repeater staat in de kamer boven, 1 meter van de computer, ingeplugd in een stekkerdoos.
En nu?
 
Ik mis stappen ... je steekt in het stopkontakt vlak naast de router veronderstel ik ... en dan doe je een reset (nooit slecht om voorbije pogingen te wissen).
En dan ... die schermen die je hier geeft kan ik niet plaatsen - kom ik ook niet tegen in de video...

Ben je zover :

1607099047650.png


Heb je dit genoteerd van op de onderkant of achterkant (zal anders zijn bij jou, maar gelijkend)

1607099133514.png


dan is de volgende stap op je laptop :

1607099204253.png


Dit is op een Mac maar het is eigenlijk hetzelfde in Windows.

Dan moet je aanloggen. In de video is dat op naam, maar ik zou het beter betrouwen op IP-adres : 192.168.0.254 is standaard...
Gebruiker aanmaken :

1607099353448.png


Verbinding maken met het netwerk dat je voordien al had :

1607099414798.png


Jij kent dat paswoord ...

Je nieuw uitbreiding een naam geven .... Wil je gewoon naadloos aansluiten op het bestaande en die als een en hetzelfde zien klik dan op Copy, wil licht wijzigen zodat je ze kan onderscheiden voeg dan net als hieronder iets toe :

1607099510204.png


Hide SSID is veilig voor indringers maar doe je best NIET of je vindt het zelf niet meer terug vrees ik ...
De volgende stappen tonen je een overzicht en laten je de repeater rebooten...
Wachten en klaar ... dit is het resultaat :

1607099628182.png


De lichtjes rechts geven de sterkte van het signaal aan : 3 is een minimum om goed te werken, 5 is de max.
Je kan nu op gelijk welke PC met wifi-verbinding maken met je nieuwe netwerk, eigenlijk uitbreiding van wat je al had.

Nog meer in detail kunnen we het écht niet uitleggen denk ik ....
 
Je uitleg is prima, maar ik ben door de video al op het verkeerde been gezet. Er wordt na unboxing een laptop geopend. Nergens laat men daar zien dat men bij of naast een router staat.
Ik ben dus weer bezig in de meterkast beneden en heb eerst aan de onderkant van de extender gekeken. Meteen vermoedde ik dat ik een verkeerde extender heb. Er staat: Mac: en dan een code van 12 getallen.
Ik heb een Windows 10 computer.

Zeg me dat het niet waar is...
 
MAC is de benaming van de technische identiteit van je extender. Elk toestel dat gebruik maakt van IP adressen en dus online kan gaan heeft een MAC ID waarmee het zich over de ganse wereld als uniek kan identificeren.

Heeft niets te maken met MacOS of Windows.


Overigens als ik de video bekijk zie ik nergens een laptop in beeld komen. Ik vraag me nu nog meer af waar je zit te kijken ???
Herken je de screenshots die ik in de vorige post meegaf ? Die komen gewoon uit de video ... (post 93 van mijn collega !)

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan