Browser Bookmarks en inloggegevens importeren uit andere browsers, CSV en HTML bestand.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Een buurman wil zijn gegevens uit Edge importeren in Opera.
We zijn anderhald uur aan het zoeken geweest, ht werkt niet.
Via de windows account komt alles keurig in edge terecht. In Opera (en net in Chrome) importeren uit edge lukt niet.
Er komt 1of 2 zaken in de bookmarkbalk, en dat is alles.
Exporteren naar CSV dan. Maar importeren in Google Chrome en in opera vraagt een html document.
De extentie veranderen helpt niet. Er word niets geimporteerd.
Op de reserve laptop ook niet, zelfde dingen geprobeerd, alles in windows 11, het werkt niet.
Iemand ervaring met wisselen van browser en importeren bookmarks en login gegevens?
 
Vanuit alle browsers die ik ken (en Edge is ongeveer de enige die ik niet wil kennen) kun je de bladwijzers exporteren als html.

Daarna dan weer importeren als html in de nieuwe browser.

Bij Chromium browsers (Edge is er ook een) werkt het zo:

Eerst kies je Bladwijzerbeheer. (Drie puntjes>Bladwijzers>Bladwijzerbeheer).

Daarna weer de drie puntjes rechtsboven: Bookmarks exporteren.
 
Die online converter gebruikt, in Chrome. Geen bookmarks te zien, bij auto aanvullen/paswoorden ook leeg na importeren via de drie puntjes (jij en Google) waar de derde en laatste optie = bookmarks en instellingen importeren.
Edge expportert enkel CSV hoor, met de html optie in een lege Chrome (of Opera) kan ik niets doen. Ik moet ze van Edge krijgen.
Google ziet ook Edge niet staan, nochthans clean install op de reserve pc. Wel ziet hij 'internet explorer' wat waarschijnlijk Edge is vant IE bestaat niet meer. Ook geen bookmarks of paswoorden wanneer ik importeer.
 
Hij had wel malware op zijn pc, die deed alsof de rechterknop in zijn windows 10 was die de systeeminstellingen geeft, alleen bleef die verticale rechterbalk grijs. Hij kreeg zonder internet verbinding ook berichten van Edge binnen, zogezegd.
Mijn testpc is clean, maar zou het kunnen dat bepaalde gevaarlijke sites in de CSV of html het importeren verhinderen? Ik ga eens kuisen. Het zijn wel 265 sites, ik zal er even mee zoet zijn.
 
Daar staan de ca tien favorieten die we handmatig hebben toegevoegd na herstel van de computer. Die 265 login gegevens van auto aanvullen staat daar niet bij. Ik heb de login gegevens nodig, die wil ik importeren. Met favorieten hebben we niets, dan moeten we nog overal het juiste wachtwoord zoeken, of wachtwoorden terug wijzigen. Dat is het probleem, hij heeft zijn wachtwoorden te vaak veranderd en weet soms niet meer welke wachtwoorden de juiste zijn.
 
Ik heb dus enkel die CSV met 265 inloggegevens, maar ik vrees dat hij alles manueel zal moeten invullen. En handig met computers is hij niet.
Maar wanneer zijn pc stuk gaat of aan vervanging toe is zal het dan opnieuw een drama zijn, daarom juist stelde ik voor een andere browser te gebruiken. Een die werkt.
 
Ja sorry hoor, het gaat eerder over auto aanvullen, wachtwoorden. Die staan enkel bij Microsoft online. Ofwel in een csv die ik niet kan over zetten. Is dat vanwege de inloggegevens beperkt of zo, ik heb er geen idee van. We kunnen mss wel in edge beginnen, alles wat nog nodig is eerst openen en opnieuw in favorieten zetten. Gisteren was ik al de hele namiddag bezig zijn laptop in orde te zetten, nu stond hij aan de deur met dit laatste probleem, hier loop ik tegen een muur, krijg het niet snel en eenvoudig opgelost.
Wanner ik in een opera portable aanmeld op een andere pc dan heb ik steeds alles, bookmark (bladwijzers), inloggegevens worden auto ingevuld etc.
Deze zaken over zetten naar een andere browser deed ik nog nooit.
Ik zal enkele zaken in edge openen en aan bookmarks tovoegen, kijken of ik dan deze zaken overgezet krijg met de methode die u naar voor schuift. Dan moet hij niet telkens alles intypen.
 
Neen, als je bladwijzers overzet zijn er geen wachtwoorden bij.

Ik vond wel nog dit:

Klinkt helder maar wat voor vreemd bestand krijg je dan?

Een Microsoft Excel Comma Separated Values File.

Nooit van gehoord.
 
open in Opera instellingen in de zijbalk (dit is het tandwieltje) daar bij basis naar beneden scrollen tot Synchronisatie klikken op Bladwijzers en instellingen importen

1660071400453.png


1660071452700.png



en klaar
ik hoop dat je dat bedoelde
 
Zelf heb ik de wachtwoorden altijd één voor één handmatig ingevoerd in een nieuwe browser.

Als je de wachtwoorden ergens genoteerd hebt staan kun je dat doen zodra ze gevraagd worden.

Hoeft dus niet allemaal tegelijk.

Misschien kan een Microsoft Excel Comma Separated Values File dan toch helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan