WinDirStat

WinDirStat 2019-04-09

Je moet Lid zijn om te kunnen downloaden

Ruimteproblemen op uw harde schijf? Waarschijnlijk voldoet ook de uwe aan de vuistregel dat 20 procent van de bestanden 80 procent van de ruimte opslokt. Welke bestanden dat zijn, achterhaalt u heel snel met WinDirStat. Het programma toont bovendien op zeer overzichtelijke wijze welke soorten bestanden (rar, avi, pdf, enzovoort) zo veel ruimte in beslag nemen. Vanuit het programma kunt u desgewenst direct naar de juiste map in Verkenner, waar u eventueel ruimtevreters kunt opruimen.

Heb je de software gedownload, dan hoef je het programma alleen nog maar te installeren om te beginnen met het analyseren van de harde schijven in je computer.
Deze analyse duurt, afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid harde schijven in je computer, enkele seconden tot een paar minuten. Heeft WinDirStat eenmaal een complete analyse gemaakt dan krijg je deze te zien door middel van een grafische weergave van je HDD of SSD.

De tool gebruikt kleuren om weer te geven welke bestanden veel ruimte in beslag nemen en welke bestanden juist voor weinig rommel zorgen. Door een gekleurd blok aan te klikken krijg je meer informatie over het bestand.

Zo krijg je te zien in welke folder het bestand zich bevindt en krijg je te zien bij welke software het bestand hoort. Ook kun je met de knop ‘Verwijderen’, deze bevindt zich in de werkbalk, het bestand gelijk verwijderen.

Let op!
WinDirStat is een handige tool die je snel veel ruimte en performance oplevert. Zoals je weet heeft elke voordeel zijn nadeel. Het nadeel aan WinDirStat is dat het verwijderen van bestanden in de meeste gevallen definitief is. Je kunt een verwijderd bestand alleen met speciale software terughalen.

In de praktijk betekent dit maar een ding: zorg dat je zeker weet dat het bestand dat je verwijdert geen functie meer heeft. Is dat wel het geval dan kan dit er in het ernstigste geval toe leiden dat je computer niet meer werkt.

Los van dit feit is WinDirStat een handige tool die het opschonen van een overvolle harddisk tot een fluitje van een cent maakt.

Klik hier een beknopte handleiding.

240088


240089


Auteur
Skippy
Gedowload
14
Weergaven
677
Geplaatst op
Laatst ge-update
Beoordeling
0.00 ster(ren) 0 beoordelingen

Meer Downloads van Skippy

Bovenaan Onderaan