Status
Niet open voor verdere reacties.
Ingrediënten:
2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gram boter, ¾ liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout eventueel 2 eidooiers, en 100 gram slagroom.

Bereidingswijze:
Hak de uien en de selderij zeer fijn. Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje fruiten, maar niet bruin worden. Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe. Doe er zout en peper bij. Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken. Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus ontstaat. Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar. Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm.


SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan