MKVToolNix

MKVToolNix 77.0.0

Enkel Leden kunnen Downloaden, maak je gratis Lid.

 
Nieuwe functies en verbeteringen.
Verschillende bugs verholpen.
Een baanbrekende verandering is dat de eigenschapsnamen in de JSON-identificatiemodus van mkvmerge ook zijn gewijzigd in Amerikaans-Engelse spelling. Aangezien deze eigenschappen pas in release v68 zijn geïntroduceerd, lijkt dit een venster dat klein genoeg is om een dergelijke wijziging aan te brengen.

Nieuwe functies en verbeteringen

MKVToolNix GUI: het aantal recent gebruikte items (bijv. bestemmingsdirectory's) dat door de GUI wordt onthouden, kan nu worden geconfigureerd in de voorkeuren.
MKVToolNix GUI: multiplexer: bij het toevoegen van bestanden worden de trackeigenschappen met betrekking tot kleurinformatie & kleurmastering meta-informatie geparseerd en ingesteld in de bijbehorende GUI-bedieningselementen.
MKVToolNix GUI: taakwachtrij: de taakwachtrij kan nu worden gesorteerd door op de kolomkoppen te klikken.
MKVToolNix GUI: taakwachtrij: bij het laden van taken uit de wachtrijmap die niet eerder bekend waren bij het programma, worden die taken gesorteerd op hun "datum toegevoegd" tijdstempel in plaats van de volgorde te gebruiken waarin het besturingssysteem ze retourneert.
voor wijzigingen zie website ontwikkelaar : https://www.fosshub.com/MKVToolNix.html
Nieuwe functies en verbeteringen

mkvpropedit: een nieuwe optie toegevoegd --chapter-charset waarmee de gebruiker de tekenset kan specificeren die moet worden gebruikt bij het lezen van het volgende hoofdstukbestand.
MKVToolNix GUI: elke taal snelkoppeling kan nu worden gekoppeld aan een optionele tracknaam die samen met de taal wordt ingesteld wanneer de snelkoppeling wordt gebruikt.

Bugfixes
mkvmerge: Ogg/OGM-lezer: mkvmerge zal niet langer worden afgebroken met een uitzondering wanneer het Vorbis-opmerkingen tegenkomt die gegevens bevatten die geen geldige UTF-8 zijn.
MKVToolNix GUI: multiplexer: verschillende problemen opgelost met de tab volgorde van elementen in het deelvenster "eigenschappen" en het tabblad "uitvoer". Ook de taalweergave-widgets opgelost (bijv. "Taal bijhouden" in het deelvenster "Eigenschappen") die nooit tabfocus ontvingen.
MKVToolNix GUI: multiplexer: de sjabloon voor de hoofdstuknaam wordt nu doorgegeven aan mkvmerge als een hoofdstukbestand is geselecteerd op het tabblad "uitvoer".
Nieuwe functies en verbeteringen

MKVToolNix GUI: taaldialoog: wanneer de gebruiker tussen de twee bewerkingsmodi wisselt, wordt de overeenkomstige eerste besturing van de modus automatisch gefocust.
MKVToolNix v63.0.0 vrijgegeven

De afgelopen paar maanden zijn vrij rustig geweest met betrekking tot MKVToolNix, omdat ik nog steeds moeite heb om tijd, motivatie en energie te vinden voor het coderen na sluitingstijd in het algemeen en in het bijzonder om aan MKVToolNix te werken. Er zijn verschillende onderwerpen op mijn TODO-lijst die nogal groot zijn en veel werk vergen, b.v. Dolby Vision-ondersteuning verder verbeteren of ondersteuning voor VVC/H.266 implementeren. Ik ben daarom blij dat sommige gebruikers een aantal bugrapporten en functieverzoeken hebben gepost die klein genoeg bleken om snel op te lossen en te implementeren: soms zijn zulke kleine overwinningen hard nodig. Maar dat is waarschijnlijk meer dan je wilde weten. Hoe dan ook, hier is een nieuwe release met een paar kleine verbeteringen.
Nieuwe functies en verbeteringen

alle: IETF BCP 47/TFC 5646 taal tags: alle ISO 639-talen zijn nu beschikbaar, zelfs de talen die niet van het type "Constructed", "Living" of "Special" zijn.
mkvmerge, mkvpropedit: chapters: beide programma's zullen nu ook elementen schrijven die zijn ingesteld op hun standaardwaarde (bijvoorbeeld het legacy-taalelement als dit is ingesteld op eng). Dit is gedaan om meer consistent te zijn met hoe MKVToolNix GUI hoofdstukken schrijf.
MKVToolNix GUI: multiplexer: bij het toevoegen van nieuwe bestanden als bijlagen controleert de GUI of er andere bijlagen zijn met dezelfde naam. Als dat zo is, zou de GUI vragen of de getroffen bestanden moeten worden overgeslagen of toch moeten worden toegevoegd. Er is nu een optie in de voorkeuren om dergelijke bestanden altijd over te slaan en deze is standaard ingeschakeld.
MKVToolNix GUI: hoofdstukeditor: de ondersteuning voor het expliciet instellen van de oude landelementen verwijderd. In plaats daarvan zijn de oude landelementen afgeleid van de regiodelen van de IETF BCP 47-talen.
all: std::codecvt_utf8 wordt nu gebruikt in plaats van Boost's utf8_codecvt_facet. De gebundelde kopie de laatste in lib/boost is daarom verwijderd
Verschillende bugs verholpen.
Andere wijzigingen

De Windows-build gebruikt nu een bijgewerkte versie van de bestands-/magische bibliotheek voor detectie van het MIME-type van bijlagen. Dit is van invloed op lettertypen waarvan de MIME-typen nu de huidige standaard MIME-typen zijn (bijvoorbeeld font/sfnt of font/ttf voor TrueType-lettertypen). Omdat dit problematisch kan zijn voor oudere spelers die alleen het legacy MIME-type ondersteunen (bijv. application/x-truetype-font), is er een nieuwe optie toegevoegd in de voorkeuren van de GUI om de legacy MIME-types te gebruiken in plaats van de huidige standaard. Dit staat standaard uit. Builds voor andere besturingssystemen gebruiken al lange tijd nieuwere versies van de bestands-/magische bibliotheek.
Bovenaan Onderaan