Iphone Google Assistant onder een toets voor een blinde

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste,
voor een blinde zou het meer dan interessant zijn, om Google Assistant onder bijvoorbeeld de rechter zijknop te krijgen. Hij ziet niet en daarnaar kan hij de ‘toetsen’ op het scherm ook niet vinden. Kan dat makkelijk? Ikzelf ben geen iPhone specialist
alvast bedankt
Roger
 
Zo programmeerbaar is de hardware van een iPhone nu ook weer niet ... overigens zal een blinde met het geheel van de werking van een iPhone niet overweg kunnen...

Er bestaan speciale mobiele telefoons voor visueel niet zo sterke personen, maar voor compleet blind ??? géén idee : zal m.i. niet werkbaar zijn. Best eens informeren bij een organisatie zoals de Braille-liga of daar oplossingen voor zijn.
 
bij de iphone kan je wel SIRI zo bedienen .
maar Google Assistant niet .
dat is de concurrentie van apple je kan SIRI toch gebruiken .
op een samsung smartphone daar kan je dat wel instellen die zijtoets of je zegt Hé google en je kan je vraag stellen.
 
Wij hebben iemand in onze vriendenkring die ook blind is, De instantie die hem met van alles helpt heeft zijn smartphone ingesteld. Dit MOEST een Android toestel zijn.
Bij welke instantie dit is weet ik helaas niet. Het was ook niet gelijk welk toestel het was. Maar bij blinden zijn er zeker weten instanties die u met alles kunnen helpen. Hij heeft ook een computer die alles voor leest, dit was een heel erg dure computer, alle de computer op zich waarschijnlijk niet zo duur, maar alle rand appartuur erond wel.
 
Ik heb geen speciale soft bij mijn weten. Mijn computer kan wél voorlezen.
Probeer hier maar eens. Klik met rechts op de tekst en dan zie je
Naamloos-3.jpg
 
Dat is het punt niet hé Mik, hoe wil je dat een blinde dat opstart uit een contextmenu ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan