Computer en internet Nieuws

Hier kan je laatste nieuws lezen over computer en internet.

Nieuwe testversie Firefox beschermt tegen tracking

Mozilla introduceert nieuwe functies in de testversie van Firefox. Eén daarvan is het beschermen tegen tracking in normale vensters. Omdat trackingcookies worden geblokkeerd, kunnen websites je niet volgen.

Lees verder .....................................
 

Mozilla Firefox 82 crasht vanwege antivirussoftware

1603517191116.png

Mozilla heeft Firefox 82 een paar dagen geleden uitgerold, maar het bedrijf moet de automatische uitrol nu vertragen vanwege bugs die door gebruikers zijn gemeld.

Meer specifiek heeft TechDows twee verschillende wijdverbreide problemen opgemerkt die Firefox teisteren en die Mozilla al heeft erkend.
De eerste betreft het afdrukprobleem, aangezien sommige gebruikers ontdekten dat het afdrukken van bonnen niet meer werkt zoals verwacht, en wat ze...
 

Windows 10 KB4579311 update kan niet worden geïnstalleerd, kan de Explorer-crash veroorzaken

1603202976504.png

Windows 10-gebruikers hebben te maken met tal van problemen bij het installeren van de nieuwste KB4579311 cumulatieve update, en voor degenen die kunnen installeren, melden ze verschillende bugs, waaronder prestatieproblemen.
Microsoft heeft de cumulatieve update voor Windows 10 KB4579311 uitgebracht op 13 oktober 2020 en sindsdien hebben gebruikers problemen gemeld bij het installeren van de update, crashes, prestatieproblemen en opstartproblemen.
Vanwege...
 

Microsoft Windows 10 20H2 October Update is nu beschikbaar.

Microsoft zegt dat de update erg gefaseerd uitgerold zal worden, zodat er dit keer zo min mogelijk updateproblemen en andere problemen met de nieuwe software zullen zijn. De October 20H2 Update is te vinden in de Instellingen-app via het pad Bijwerken en beveiliging > Windows Update > Naar updates zoeken. Systemen die al zijn voorzien van de Mei 2020 Update zullen sneller zijn geüpdatet, omdat de update voor systemen met de Mei Update al zijn voorzien van de software, het hoeft...
 
Laatst bewerkt:

Facebook "hackers" extra info

Vorig topic ( https://www.pctuts.be/threads/facebook.242525/ ):

De laatste tijd zijn er veel mensen die merken dat er een bericht op hun facebook profiel staat die ze zelf niet gepost hebben.
Wat moet je dan doen:
- Je wachtwoord wijzigen.
-
Het bericht verwijderen.

Extra info:

Ik denk te weten hoe de hackers te werk gaan: Ze posten een bericht op iemands tijdlijn "ontdek wie jouw facebook profiel bezoekt" als je daar op klikt vragen ze om je aan te...
 

Microsoft Defender haalt de hoogste score in de laatste test

1603200036109.png

Microsoft Windows 10 Antivirus is nu een hoogwaardig beveiligingsproduct​

Microsoft heeft hard gewerkt aan het verbeteren van zijn eigen antivirusprogramma en op dit moment dient Microsoft Defender, voorheen bekend als Windows Defender, als een volledig uitgeruste beveiligingshub voor Windows 10.

Met andere woorden, Windows-beveiliging biedt nu niet alleen toegang tot antivirusscanopties, maar ook tot...
 

Pas op voor de nieuwe 'Windows Update'-bijlage van Emotet malware

1603203599036.png

Het Emotet-botnet begint een nieuwe kwaadaardige bijlage te gebruiken die zich voordoet als een bericht van Windows Update waarin staat dat u Microsoft Word moet upgraden.

Emotet is een malware-infectie die zich verspreidt via spam-e-mails met kwaadaardige Word- of Excel-documenten. Deze documenten maken gebruik van macro's om de Emotet Trojan op de computer van een slachtoffer te downloaden en te installeren, die de computer gebruikt om spam-e-mail te...
 

Facebook Messenger in het nieuw

1603001860706.png

Facebook heeft aangekondigd dat het veranderingen gaat doorvoeren in haar berichtendienst Messenger. Naast deze verbetering, krijgt Facebook Messenger ook een nieuw logo. Tevens heeft het bedrijf een aantal nieuwe functies in de pijplijn zitten die beschikbaar komen.

Het nieuwe logo doet een beetje denken aan het Instagram-logo, gezien het kleurverloop met de gradiënt. Wel zijn de kleuren net wat anders. Niet gek overigens, Instagram is ook...
 

Facebook

De laatste tijd zijn er veel mensen die merken dat er een bericht op hun facebook profiel staat die ze zelf niet gepost hebben.
Wat moet je dan doen:
- Je wachtwoord wijzigen.
-
Het bericht verwijderen.
 

Malwarebytes lost een bug op die prestatieproblemen met Windows 10 2004 veroorzaakt

1595398935985.png
Malwarebytes heeft bugs verholpen die prestatieproblemen veroorzaakten in Windows 10 2004. Deze prestatieproblemen varieerden van een vertraging van het besturingssysteem, willekeurige bevriezingen, stotteren in video's en BSOD-crashes.
 
XSNews - Unlimited 14days of free Usenet to try at maximum speed
Bovenaan Onderaan