Macrium Reflect Free

Macrium Reflect Free 8.0.7279

Enkel Leden kunnen Downloaden, maak je gratis Lid.

 
Af en toe een back-up van uw pc maken is een heel goed idee: er is geen betere manier om uw waardevolle bestanden te beschermen tegen hardwarefouten, virusaanvallen en andere gegevensrampen. Maar het is belangrijk om het goed te doen.


Het uitvoeren van een eenvoudige op bestanden gebaseerde back-up is bijvoorbeeld snel, maar alleen omdat u waarschijnlijk zoveel achterlaat: e-mails, contacten, browserfavorieten, digitale foto's, muziek, lettertypen, Windows- en applicatie-instellingen, Office-add-ons , browserextensies - de lijst gaat maar door.


Gebruik echter Macrium Reflect - Free Edition en het programma maakt een volledige afbeelding van uw volledige harde schijf. Dit duurt langer en je hebt waarschijnlijk een tweede harde schijf nodig om de afbeelding vast te houden, maar als er in de toekomst een ramp plaatsvindt, zul je het verschil waarderen. U hoeft Windows of uw applicaties niet opnieuw te installeren of verloren gegevens te herstellen: start gewoon op vanaf de herstelschijf van het programma, herstel de back-up en uw pc zal binnen een uur of twee weer normaal werken.


Het programma is gebruiksvriendelijk en beperkt back-upproblemen tot een minimum. Ondersteuning voor de Volume Shadow Copy Service van Microsoft betekent dat het bijvoorbeeld een image van de harde schijf kan maken terwijl u uw pc blijft gebruiken. Met een ingebouwde planner kunt u back-uptaken uitvoeren, zelfs als u er niet bent. Krachtige compressie houdt de backupimage zo klein mogelijk, waarna deze kan worden opgeslagen op netwerk-, externe of netwerkstations en zelfs op dvd (er is een ingebouwde cd / dvd-pakketschrijfmachine, dus er is geen extra brandsoftware vereist).


Met Macrium Reflect - Free Edition kun je ook een opstartbare, op Linux gebaseerde reddings-cd met netwerkondersteuning maken. Als uw pc in de toekomst niet meer start, kunt u hier vanaf opstarten en deze gebruiken om uw laatste back-up te herstellen. Maar als je maar een paar bestanden nodig hebt, dan kan het programma dat ook aan. Met slechts een paar klikken kunt u een afbeelding bijvoegen, erin bladeren naar de bestanden die u nodig hebt en ze vervolgens weer naar uw harde schijf kopiëren - het gaat allemaal heel snel en gemakkelijk.


Alles veranderde met Macrium Reflect versie 5, die drie maanden na de upgrade van de betaalde edities arriveerde, had een volledig opnieuw ontworpen gebruikersinterface die nu slepen en neerzetten en nieuwe wizards ondersteunt. Het beschikte ook over volledige mogelijkheden voor het klonen van schijven, geplande beeldvorming, grootte wijzigen en opnieuw ordenen van partities bij herstel en de mogelijkheid om back-upbestemmingen te roteren zodat meerdere back-ups kunnen worden bewaard.


Met de vorige versie 5 konden gratis gebruikers voor het eerst een Win PE-gebaseerde reddingsschijf maken, hoewel alleen de aangepaste optie - die een download van 1,7 GB inhoudt - beschikbaar is. WinPE-ondersteuning zorgt ervoor dat USB 3.0-schijven kunnen worden herkend in de herstelomgeving.


Wat u hier niet krijgt, is directe back-up van bestanden of mappen, ondersteuning voor Windows Server, differentiële of incrementele back-ups. Ze zijn gereserveerd voor de commerciële versie. Maar als je een extra harde schijf hebt en je wilt gewoon snelle, gemakkelijke back-ups van afbeeldingen, dan kan Macrium Reflect - Free Edition de ideale keuze zijn.

img7File.png


img5File.png


img3File.png


Freeware
Besturingssystemen: Windows 10, Windows 7 (32 bit), Windows 7 (64 bit), Windows 8
 • Leuk
Waarderingen: snap100
Auteur
Ivan
Downloads
65
Weergaven
2,176
Eerste uitgave
Laatste update

Beoordelingen

5.00 ster(ren) 1 beoordelingen

Meer items van Ivan

 • Rufus
  Rufus
  Opstartbare USB-drives aanmaken op een eenvoudige manier.
 • Calibre
  Calibre
  Beheer, bekijk, converteer, synchroniseer en open uw e-books op afstand met deze alles-in-één beheer
 • BurnAware
  BurnAware
  Multisessieschijven en dvd-video’s maken en iso-bestanden branden
 • SystemRescue
  SystemRescue
  Rescue
 • Malwarebytes
  Malwarebytes
  Malware

Laatste updates

 1. versie 8.0.7279

  Macrium had aangekondigd te stoppen met de Free edition, maar heeft blijkbaar toch nog in alle...
 2. versie 8.0.6758

  zie website achter de downloadlink voor meer details ...
 3. versie 8.0.6635

  zie website achter de downloadlink voor meer details ...

Laatste recensies

Klopt wat er staat, Goedkoop en werkt perfect.
Terug
Bovenaan Onderaan