USBDeview

USBDeview 3.02

Geen toestemming om te downloaden
Omschrijving
USBDeview is een klein tooltje dat alle USB apparaten oplijst die op je PC zijn aangesloten of er ooit op aangesloten zijn geweest.
Voor elk van die apparaten wordt omstandig heel wat informatie weergegeven : Naam, omschrijving, type, serienummer, datum van toevoeging (eerste installatie dus) op je PC, VendorID, ProductID, en meer ...

Bij problemen op vlak van connectie (inpluggen vb.) laat USBDeview je toe om het apparaat even te desinstalleren. Daardoor worden poorten vrijgegeven en kan je nadien het apparaat opnieuw inpluggen en zo laten registreren. Je kan ook tijdelijk bepaalde USB connecties uitschakelen, en nadien terug inschakelen.

Je kan zelfs de informatie opvragen van een remote computer, zo lang je maar over een inlogmogelijkheid op die PC beschikt met beheerdersmachtigingen.

usbdeview.gif


Licensie
Het tool wordt beschikbaar gesteld als freeware. Het mag dus onbeperkt verspreid worden, op welke manier dan ook, zolang je er maar geen geld voor vraagt en het ganse pakket ongewijzigd laat. Dus in de ZIP zoals hij hier wordt aangeboden op PCTuts. Daardoor krijg je overigens een prima helpbestand mee dat je in no time vertrouwd maakt met de uitgebreide mogelijkheden van dit tool.

Het programma werkt op alle Windows-platformen sinds Windows 2000.
De versie die we hier opgeladen hebben is wel enkel bruikbaar op x64 systemen. Mocht de behoefte hebben om nog een 32bit systeem te ondersteunen dan kan je een 32bit versie ophalen op de website van de ontwikkelaar.

https://www.nirsoft.net biedt overigens een ongeziene verzameling van utilities, programmaatjes en tools aan voor de meest uiteenlopende problemen of taken. Een aanrader !

Gebruik van USBDeview
USBDeview vergt géén enkele installatie of bijkomende DLL bestanden. Gebruik laat dus ook niets achter op je PC behalve de inhoud van de folder waarnaar je het hebt uitgepakt. Enkel het uitvoerbare bestand (USBDeview.exe) is voldoende maar zo ontbeer je uiteraard wel het uitstekende help-bestand. We raden dus aan de ZIP gewoon uit te pakken naar een folder op elke PC die je gebruikt. Zo heb je het steeds bij de hand...

Het hoofdvenster van USBDeview toont je elk USB apparaat en elke USB connectie op je systeem. Je kan lijnen selecteren, deconnecteren, installeren etc... Er is ook in mogelijkheid voorzien om een rapport over de toestand van het moment te publiceren in een text/xml/html bestand.
Auteur
PhilipV
Downloads
58
Weergaven
896
Eerste uitgave
Laatste update
Beoordeling
0.00 ster(ren) 0 beoordelingen

Meer items van PhilipV

Laatste updates

  1. versie 3.02

    Weergave op schermen met hogere resolutie nu aangepast Enkele kleinere bugfixes
  2. 3.01

    update versie 3.01
  3. Versie 2.86

    Nieuwe versie beschikbaar ...
Bovenaan Onderaan