02/02 Sneeuwval blokkeert Londen en Parijs

Status
Niet open voor verdere reacties.
In Londen bleven de scholen dicht en werden vliegtuigen aan de grond gehouden. Ook in Parijs zijn tot een kwart van de korte- en middellange vluchten afgeschaft. In eigen land stond er vanmorgen door de sneeuw 400 kilometer file, die zijn nu geslonken tot ongeveer 90 kilometer.
Op de Parijse luchthavens Orly en Roissy liepen de vluchten gemiddeld een half uur vertraging op. Tot een kwart van de korte en midellange vluchten is er afgeschaft. In de Parijse regio stond meer dan 225 kilometer file.
Omgekantelde vrachtwagens

In Londen en omgeving is tot 15 centimeter sneeuw gevallen, vooral in het zuiden van de regio. Een deel van het openbaar vervoer lag lam. In de nacht van zondag op maandag gingen de luchthavens Gatwick en City Airport dicht. Hetzelfde gold voor een landingsbaan op Heathrow. Sommige trajecten van snelwegen zijn gesloten zoals de M25 rond Londen, een van de drukste autowegen in Groot-Brittannië. Op sommige wegen of in sommige straten lagen omgekantelde vrachtwagens.
Scholen dicht
In Londen bleven scholen gesloten. Voor veel werknemers zat er niets anders op dan thuis te werken of een dag vrij te nemen. Volgens Britse media is het de ergste sneeuwval sinds 18 jaar.

Bron:GVA

SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan