Status
Niet open voor verdere reacties.
Het wordt waarschijnlijk een warme zomer. Dat zegt de Duitse meteorologische dienst, Deutschen Wetterdienstes (DWD). Tot half april moeten we volgens weerman David Dehenauw echter geen warm lenteweer verwachten.
Volgens de Duitse meteorologen is er 70 procent kans dat we een warme zomer krijgen. De Deutschen Wetterdienstes besluit dit op basis van gegevens over de atmosfeer en de oceanen.
Of de zomer warm wordt, kan weerman Eddy De Mey niet bevestigen. Maar dat het de komende drie maanden waarschijnlijk warmer wordt dan het gewone seizoensgemiddelde, is volgens de weerman wel waarschijnlijk.
De Mey analyseerde daarvoor de driemaandelijkse seizoensprognoses van de DWD, Meteo France, het Europese centrum in Reading, de Japanse meteorologische dienst, de Britse meteorologische dienst en het Amerikaanse World Climate Service. Over de hoeveelheid neerslag die er zal vallen zijn de diensten het niet eens.
Dat april, mei en juni waarschijnlijk warm worden, is het gevolg van de opwarming van de atmosfeer, zegt De Mey. "We zijn toe aan een warmere weerfase. De afgelopen maanden en zelfs de winter, waren warmer dan de afgelopen jaren", aldus De Mey.
Tot half april moeten we echter geen warm lenteweer verwachten. Volgens Weerman David Dehenauw wordt april zeker niet zo warm als vorig jaar, toen de maand records klopte met een gemiddelde maximimtemperatuur van 20,5 graden en geen regen.

Bron:GVA

SIMBA
 
A

Anke

Gast
Ach het weer voorspellen op langere termijn blijft koffiedik kijken we zouden volgens de experts een stevige winter krijgen.
Het resultaat kennen we.
het weer hangt van zoveel factoren af dat ik het per week bekijk en elke mooie dag is meegenomen:yahoo:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan