08/12 Arcelor-Mittal schrapt in België 800 jobs

Status
Niet open voor verdere reacties.
Staalbedrijf Arcelor Mittal schrapt 800 banen in België. In de vestiging in Genk, het vroegere ALZ, vallen eveneens ontslagen. Dat zou volgens de vakbonden gebeuren op vrijwillige basis.

Bij de vestiging in Gent moeten 200 werkemers afvloeien, eveneens op vrijwillige basis, in Luik staan 350 banen op de tocht. De directie komt later op de dag met meer details. Dat hebben de vakbonden vernomen op een ondernemingsraad in Gent.
Bedienden

Het gaat volgens vakbondsbronnen in eerste instantie om bedienden en kaders. Zij zouden op vrijwllige basis kunnen vertrekken en aanspraak kunnen maken op een premie. Ook arbeiders die de onderneming willen verlaten, zouden aanspraak kunnen maken op een premie. Maar het afslankinsplan is in eerste instantie op de administratieve diensten, zoals verkoop en aankoop, gericht.
Hoeveel banen er precies in elke vestiging op de tocht staan, zal ook afhangen van het aantal vrijwillige kandidaten. De cijfers zullen volgende week een stuk duidelijker zijn, dan worden, voor Genk althans, knopen doorgehakt in verband met de werkignsbudgetten. Volgende week woensdag staat in Luxemburg ook de Europese ondernemingsraad van Arcelor-Mittal op het programma.
Wereldwijd wil de staalreus 9.000 jobs schrappen, in Europa 6.000. Vorige maand kondigde ArcelorMittal nog aan dat het de productie met een derde zou verlagen.

Bron:GVA

SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan