12/12 264 mensen verliezen job door sluiting Bekaert in Hemiksem

Status
Niet open voor verdere reacties.
Bij staalproducent Bekaert in Hemiksem staan 264 jobs op de helling. De directie van het bedrijf deelde op een bijzondere ondernemingsraad mee dat er een herschikking zal komen van de productie-activiteiten voor staaldraad in ons land en dat de vestiging in Hemiksem daar het slachtoffer van zou worden.
Als de vestiging in Hemiksem effectief de deuren sluit staan 264 medewerkers op straat. Dat liet de staalproducent vrijdag zelf weten. In Hemiksem worden staaldraden geproduceerd voor verschillende industriële toepassingen.
Volgens Bekaert heeft het bedrijf sinds een tijd structureel te lijden onder de toenemende concurrentie uit Centraal-Europa en Azië, waardoor de verkoopprijzen almaar verlaagd moeten worden. De vestiging in Hemiksem is daarom steeds minder rendabel.
Vakbonden boos

De vakbonden reageren erg ontevreden over de intentieverklaring van de directie van Bekaert. ACV Metaal West-Vlaanderen is ontstemd over de "bruuske" beslissing, waarbij het sociaal overleg miskend wordt.
De directie zegt de op til zijnde maatregel te betreuren, maar zegt hem te moeten nemen om de verdere toekomst van het bedrijf op de Europese markt te kunnen verzekeren.
Enkele maanden geleden kondigde Bekaert al een grondige herstructurering aan en kwamen er 136 werknemers op straat te staan door de sluiting van de vestiging in Lanklaar. De 140 werknemers van de vestiging in Waregem werden overgeplaatst naar Zwevegem en Aalter.Bron:GVA

SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan