14/03 : N-VA wil Belgisch-Nederlands leger

Status
Niet open voor verdere reacties.
De N-VA is voorstander van een Belgisch-Nederlands leger. Dat is duidelijk geworden bij de voorstelling van het Europees programma van de partij. Het BeNe-leger moet een sterke voorbode zijn voor een toekomstige Europese defensiemacht.

N-VA profileert zich als een pro-Europese partij. Ze wil een sterker Europa, zowel economisch als politiek en het moet eendrachtiger worden. Hiervoor lijkt een Europees leger de beste oplossing. Om te beginnen, wil N-VA alvast een BeNe-leger oprichten.
Partnerschap met Turkije

Een BeNe-leger is niet het enige punt op het Europees programma. De partij wil een eigen stem voor Vlaanderen in de Europese Unie. Hiervoor moet Vlaanderen een onafhankelijke lidstaat worden zodat het voor zijn eigen belangen kan opkomen.
Lees ook: Frieda Brepoels trekt Europese lijst N-VA
Volgens N-VA heeft Europa nood aan verdieping en versterking van de EU. Daarom is de partij tegen de toetreding van Turkije. Volgens haar herleidt een Turks lidmaatschap de Unie tot één grote handelszone. Daarom pleit de partij voor een bevoorrecht partnerschap tussen de EU en Turkije.
EuroNews

De N-VA pleit daarnaast voor een rechtstreekse verkiezing van de Europese commissievoorzitter. Deze wordt het "gezicht van Europa" en moet het algemeen Europees belang dienen. Een Europese president is volgens de partij geen goed idee omdat deze enkel de belangen van de individuele staten vertegenwoordigt.
Het Nederlands moet een officiële Europese taal blijven volgens de N-VA. De partij vindt dat Vlamingen het recht hebben om in hun eigen taal te communiceren met de EU. De kostprijs hiervoor zou slechts 2,28 euro per persoon bedragen volgens Europees Parlementslid Frieda Brepoels. De partij vindt bovendien dat de VRT moet participeren in de Europese publieke omroep EuroNews. Nu is enkel de RTBF lid.

Bron:GVA

SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan