19/07/2009 : De Clerck "in paniek" op zoek naar locaties extra gevangenissen

Status
Niet open voor verdere reacties.
19/07/2009 : De Clerck "in paniek" op zoek naar locaties extra gevangenissen

Minister van Justitie Stefaan De Clerck is naar verluidt "panisch" op zoek naar nieuwe locaties waaar hij extra gevangenissen kan neerplanten.

Nadat zijn bouwplannen in Puurs (bodemverontreiniging) en Dendermonde (bezwaar buurtbewoners) een njet kregen, besloot de ministerraad vrijdagavond om geen fiat te geven voor de huur van 500 cellen in het Nederlandse Tilburg.
10.000 cellen

De raad was van oordeel dat De Clerck eerst advies moest inwinnen bij de Raad van State. Ook zou overleg met de verschillende gemeenschappen en vakbonden aan de orde zijn. Volgens insiders is het 'huurplan' echter al finaal afgevoerd.
Volgens het Masterplan Gevangenissen moet de capaciteit in Belgie 10.000 cellen bedragen. Nu De Clerck al zijn plannen gedwarsboomd ziet, zou hij in paniek zijn geslagen.
Hij zou vrijdag al een gesprek gehad hebben met de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (sp.a) om eventueel in 't Stad een lap grond los te weken. Hij zou ook verschillende medewerkers hebben uigestuurd op zoek naar mogelijke locaties. De Clerck benadrukt echter dat hij niet in problemen zal raken met zijn timing.

Bron:GVA

SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan