23/11 Vlaanderen kleurt helemaal wit

Status
Niet open voor verdere reacties.
Zondagmiddag is het over het hele land zwaar beginnen te sneeuwen. Dat zorgt overal voor de nodige verkeersellende. Heel Vlaanderen zou momenteel bedekt zijn met een laag sneeuw van vijf tot tien centimeter.
De sneeuwbuien trekken van west naar oost. Wie vanavond niet dringend meer de weg op moet, laat dat beter. Hajo Beeckman van het Vlaamse Verkeerscentrum: "Overal op de snelwegen gaat het verkeer heel traag. Hier en daar staan ook files. Op vele plekken is de derde rijstrook en zelfs de tweede rijstrook van de snelweg moeilijk berijdbaar. De situatie is dus heel lastig.
Blikschade

"Het aantal ongevallen op het snelwegennet valt nogal mee. Er is enkel wat blikschade bij ongevallen in Waasmunster, Rumst en Wommelgem."
Vliegverkeer

Niet alleen de automobilisten ondervinden hinder van het weer. Ook het vliegverkeer is ernstig verstoord geraakt. Op de luchthaven van Charleroi stijgen voorlopig geen vliegtuigen op. In Brussel worden de toestellen eerst ontijzeld. Daarna vertrekken ze met een vertraging.
Smelten

Voor vannacht wordt verwacht dat de temperatuur weer lichtjes gaat stijgen. Hierdoor zou de sneeuw op de meeste plaatsen maandagmorgen al verdwenen moeten zijn.

Bron:GVA

SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan