Status
Niet open voor verdere reacties.

WaWa

Medewerker
Forumleiding
Samenvatting: Staat er over drie jaar een iCar voor je deur?
Apple zou tegen 2019 een elektrische wagen op de markt willen brengen.
Gelezen via ZDNet
(Door Nina van Hoof)

Originele bron: www.bgr.com

Technologiegigant Apple schakelt een versnelling hoger met zijn auto-team. Dat meldt de Wall Street Journal. Volgens de krant zou het bedrijf tegen 2019 een elektrische auto op de markt willen brengen. Daarvoor zou Apple het huidige team van 600 werknemers die aan het project werken, willen verdriedubbelen.

Rijden we binnen vijf jaar met een iCar rond? Het project zou volgens bronnen de codenaam “Titan” dragen. Misschien betekent het wel de definitieve mainstream doorbraak van de elektrische auto, net zoals Apple dat ook voor elkaar heeft gekregen met de mp3-speler, de smartphone, de tablet en de smartwatch. Het Amerikaanse bedrijf is al even op zoek naar manieren om zijn omzet minder afhankelijk te maken van de iPhone, en lijkt daarbij vooral naar de concurrentie te kijken.

Apple zou zich in eerste instantie op het bouwen van een “‘gewone” wagen richten, en niet zoals concurrent Google (en Tesla - note) voor een zelfrijdende auto gaan. Het bedrijf houdt de mogelijkheid echter in het achterhoofd. Project Titan en Apples interesse in de markt laten eens te meer zien dat de hedendaagse auto het etiket high-tech zonder blozen kan dragen.

Zal de iCar ook realiteit worden? Het lijkt alvast een solide idee. Veel hangt af van de knowhow die Apple kan binnenhalen om van zijn concept naar een functionerend voertuig te gaan. Verder hangt ook de vraag van de line-up in de lucht. Apple houdt al lang vast aan de strategie om maar enkele producten te produceren binnen een categorie, waarvan het wel telkens verbeterde versies uitbrengt. Zie de iPhone, de iPad, de Apple Watch…Gaat het dan ook maar één model auto op de markt brengen? Wordt dat dan een sedan, een SUV, een tweedeurs? Een groter aanbod zou hier de betere keuze zijn, maar dan moet het bedrijf wel heel wat middelen in Project Titan investeren.
 

Quit

Steunend lid
Vip Lid
Zou dit hem worden ?


icar-main.jpg
 

WaWa

Medewerker
Forumleiding
Dat is een artist-tekening van een site met veel fantasie. Lijkt wat te veel op een computermuis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan