Discord in de etalage ?

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Ik lees dat Microsoft een bod overweegt op het gaming platform Discord.
Voor de vele gebruikers ervan is dat geen goed nieuws : zij moeten zich zorgen maken over de instandhouding en uitbouw van hun platform.

Microsoft heeft in het verleden al vaker steil opgang makende technologie en bedrijven gekocht, maar steeds is dan gebleken dat er nadien géén verdere uitbouw of opgang meer aankomt. Denk maar aan Yammer (wie kent dat nog ?) en andere ...

Het lijkt erop dat Microsoft die aankopen vooral doet om bepaalde elementen van de technologie in handen te krijgen en dan te introduceren in eigen ontwikkelingen, waarna de oorspronkelijke producten verpieteren. Het lijkt er met andere woorden sterk op dat Microsoft enkel een kaalslag van het veld van de concurrentie voor ogen heeft om hun eigen dominantie te verstevigen. Meestal zijn de resulterende Microsoft producten dan nét niet cool of handig genoeg om de vergelijking met het origineel te doorstaan of worden ze achter een abonnementsformule gestopt waardoor ze minder wijd verspreid geraken... Yammer vb. is nu een onderdeel van de Office Suite (Office 365) ...
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Is al heel lang een algemene trend in softwareland. En zelfs bij hardware... Grote bedrijven kopen veelbelovende inovatieve bedrijven op, gebruiken ervan wat ze willen en kunnen gebruiken, en de rest verdwijnt in de vergeetput. "Als" men al iets implementeerd ervan. Soms is het ook gewoon om de opkomende concurentie de kop in te drukken nog voor ze een echte bedreiging kunnen gaan vormen. Zonde, want zo gaan dikwijls mooie inovatieve producten verloren.
 

PhilipV

Beheerder
Forumleiding
Admin
Het specifieke hier is dat volgens wat ik lees het niet MS of een andere gigant is die Discord het hof maakt of een vijandig bod uitbrengt maar Discord die de boer opgaat om toch maar een koper te vinden en als het niet anders kan naar de beurs zal gaan in eigen naam.

In beide gevallen komt er dus geld, véél geld binnen - en daar is het de eigenaars blijkbaar om te doen : Time to Cash in !
 
Bovenaan Onderaan