Drone botst bijna tegen Brits passagiersvliegtuig

lotus

Niet meer actief
Bij het Britse Heathrow Airport heeft een drone een passagiersvliegtuig op een haar na gemist. Het incident vond op 22 juli plaats maar wordt nu pas bevestigd door de Civil Aviation Authority.
De drone vloog op een hoogte van 200 meter en de piloot van het vliegtuig sloeg nog maar net op tijd alarm, zo meldt de BBC. De luchtverkeersleiders zagen de vliegende camera niet van tevoren op de radars.
Het vliegtuig was aan zijn landing begonnen, toen de drone werd opgemerkt. Er passen 180 man in het toestel, hoewel niet bekend is of er ook daadwerkelijk zoveel mensen aan boord waren. De luchtvaartautoriteit is een onderzoek gestart en weet nog steeds niet wie de bestuurder van de drone was.
Gevaar

Het is voor zover bekend de eerste drone-melding bij Heathrow Airport, de grootste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk. Eerder trokken de Amerikanen wel al aan de bel: drones zouden telkens vaker gevaarlijk dichtbij vliegtuigen in de buurt komen. Naar verwachting zijn het erg populaire gadgets tijdens de feestdagen, en vliegramp-zorgen nemen nu dan ook toe.

bron pcmweb.nl
 
Bovenaan Onderaan