Varia Eén ledlamp brand lichtjes

Status
Niet open voor verdere reacties.
Bij ons in de hal en gang hangen 5 ledlampen op een rij ongeveer 1.5 meter van elkaar. Als ze aan zijn branden die normaal. Als ze uitgeschakeld worden gaan ze ook uit behalve één, die blijft zachtjes branden. Als ik ze vervang of verwijder dan is er een andere lamp die zacht brand. Als ik de "kapotte" terug plaats dan brand die toch normaal. Ik kan er niet aan uit.

Heeft er iemand hier een uitleg voor?
 
is die reeks van LED's aangesloten op een aarding ? vb. is de stekker een dikke plug met een pin erbij of niet ? en indien rechtstreeks aangesloten : is de aarding in de aftakdoos mee verbonden ?
 
De schakelaar vervangen door een bipolaire schakelaar. Als de schakelaar beide polen afsluit, kan de lamp niet branden. Met een enkelpolige schakelaar is het mogelijk dat er een minieme aardverbinding is. Door het minimale verbruik van die leds, heb je dit fenomeen. Zie je ook regelmatig op een tl lamp die uitgeschakeld, af en toe knippert.
 
ik stel me eerder de vraag hierbij wat jij Joke bedoeld met "op één rij " je heb een serie schakeling of een parallel schakeling ..
*bij een parallel schakeling bestaat eerder de kans dat de bedrading onderling verwisseld werd welke van de transfo naar de ledjes gaan indien deze niet door een stielman/vrouw gemonteerd werd en zo blijft er steeds restspanning achter waardoor dus 1 bepaalde led zachtjes blijft branden ..
*in serie maken de 5 ledjes gebruik van 1meerfasige draad !

Mik heeft hetzelfde idee maar gaat het eerder zoeken in de stekker wat ook dus mogelijk is.
 
Aangezien het verwijderen van een lamp invloed heeft op de andere lampen (zie vraagstelling), staan ze in serieschakeling.
In serie????? Hoeveel volt moeten die led lampen dan wel nodig hebben? 5 Ledlampen in serie op een kring van 220/240V vragen dan 44/50V per lamp.
Zulke leds ken in niet hoor.
 
  • Wow
Waarderingen: wivy
Dat heeft niets met Voltage te maken ... die is 220/240V op gans je net in huis.
LED - lampen hebben typisch een vermogen van 5 tot max. 7 W.
dus 5 van zo'n lampen op één aanvoerkabel is nog altijd minder zwaar dan het zwakste gloeilampje uit vroeger tijden.

Ofwel die aarding nakijken en ev. fixen / ofwel - wat jij zei : bipolaire schakelaar lost het ook op.
 
  • Grrr
Waarderingen: wivy
Aangezien het verwijderen van een lamp invloed heeft op de andere lampen (zie vraagstelling), staan ze in serieschakeling.
een kleine correctie: serie schakeling= één lamp verwijderen => alles uit
paralell schakeling= één lamp verwijderen=> rest blijft branden

toch een goeie poging PhilipeV, het is ook géén 23bit-systeem ....:unsure:
 
info die de situatie misschien verklaart ....


Bij serieschakeling is er slechts één stroompad. De stroom komt bij de eerste spot binnen via de + en verlaat daarna de spot via de - om door te gaan naar de volgende spot en hetzelfde te doen bij de derde spot. De stroom gaat zo in één richting rond tot alle spots voorzien zijn van stroom. Wanneer er minstens één spot stuk is, is de stroomkring gebroken. De kapotte spot kan de stroom niet meer door laten vloeien waardoor alle spots in de stroomkring uitvallen.


De meeste moderne LED-spots zijn hier echter tegen beveiligd. In deze beveiligde spots zit een brug ingebouwd welke de stroom bij stukgaan toch naar de andere spots in de stroomkring laat doorvloeien.

nog wat literatuur:



of kan dit de oplossing zijn:


S6!

ps: ter info bij de bijgevoegde pdf!!! https://www.bol.com/be/nl/p/busch-j...h=p-JC9dRXNgAu1VUiQSdJxA.2_24.25.ProductImage
 

Bijlagen

  • Busch-Jaeger 6596 Compensator.pdf
    216.6 KB · Weergaven: 104
Laatst bewerkt:
nog één belanrijke opmerking, zorg ervoor dat de lampen dezelfde wattage bezitten, gééne mix van 30- en bv 50 W, dat is dodelijk! (voor de lampen uiteraard) als ze serieel staan
 
Laatst bewerkt:
zou eerst maar is kijken of de bedrading juist is aangesloten.

Soms wordt de nulleider (blauw) geschakeld in plaats van de fase (bruin).Dit zorgt ervoor dat er een lage spanning op de LED-lamp staat tussen de fase onder spanning en de uitgeschakelde nulleider. Deze spanning is voldoende om de LED zwak te laten gloeien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan