cve

Medewerker
Forumleiding
Opgepast, deze app is enkel voor Android toestellen beschikbaar.


Beschikt u over een ouder of over een toestel uit het budget gamma met bv maar 4GB aan intern geheugen en of maar 512MB aan RAM, maar je wil wel je facebook kunnen checken met je smartphone, dat is met de grote broer app niet altijd even makkelijk te doen. Ook beschikt hij over een 2G module, dus als je ergens wat afgelegen woont of niet erg dicht bij een antenne woont of als je stiekem op je werk wil kijken, maar daar is er heel veel beton en staal en dus een minder goede ontvangst daardoor kan je alsnog met je smartphone op 2G nog met Facebook Lite app nog up to date zijn.

De app zelf is ongeveer 1MB klein tegenover zijn grotere broer meer dan 37MB groot is.
Als je kijkt naar een andere app die ik hier gepost heb over Large Heap Detector zal je nog herrinneren dat de normale Facebook app daarbij staat en dus erg gul aan je RAM geheugen knabbelt. Deze LITE versie is veel bescheidener in het gebruik van je RAM gebruik en bij gevolg gaat hij niet in Large Heap, wat wel erg goed is als je een toestel hebt met weinig RAM en/of ROM.

Nog een grote plus aan de Lite tegenover de standaard Facebook app is dat de Lite versie dan bv wel de chatfunctie er wel in zit zonder dat je nog een extra app moet installeren zoals je moet doen bij de gewone Facebook app met de messenger app. Die ook weer eens MB's vraagt aan je toestel.

Zelfs op een high end toestel heeft deze app zijn voordelen, omdat hij zijn chatfunctie niet verloren heeft en dus niet nog een andere app moet gaan extra gaan installeren.

Nog een voordeel voor sommigen is ,dat hij zuiniger om springt met je data, en dus als je met een kleinere data bundel zit je toch met een gerust hart je facebook status mag checken.

Tot voor kort kon je de Facebook Lite app niet in google play terug vinden, maar die is er nu wel en die vind je hier. Facebook Lite - Android-apps op Google Play
 
Bovenaan Onderaan