Status
Niet open voor verdere reacties.

stallion

Medewerker
Forumleiding
Vip Lid
World of CrowdFunding | Geld van en voor iedereen

Afbeelding1.jpg

World of CrowdFunding | Geld van en voor iedereen

TOK…TOK…TOK… DELEN A.U.B.
Graag even jullie aandacht! Dit kan elk van ons overkomen en belangt elke buurtbewoner aan in een omtrek van 1,5 km. (geuroverlast naargelang windrichting)
Wij houden ook van grazende koeien, een knorrend zwijntje, een paar tokkende kippen, een eendje in de vijver, een blaffende hond...
Wij houden er NIET van dat 'massaproductie' tegenwoordig blijkbaar altijd voorgaat op leefmilieu, welzijn, natuur en dierenleed.
DUS WIJ VOEREN ACTIE :
Omdat burgers verdienen om gehoord te worden !!!
Omdat natuur belangrijk is !!!
Omdat kapitaalkrachtige arrogantie NIET zomaar wint !!!
Omdat leefomgeving belangrijker is dan geur-, ammoniak- en fijn stof overlast. Lawaaihinder beperkt moet blijven! Landelijk geen INDUSTRIE moet worden!
Omdat landelijke wegen geen vrachtwagenverkeer verdragen en landelijke wegen moeten blijven met hun eigen charme !!!
Stel u dit eens voor in uw achtertuin
In Roksem (Oudenburg) komt op minder dan 300 m van de woonhuizen een pluimveehouderij.
Bewoners werden niet of niet tijdig verwittigd
Er wordt lachend gezegd dat het om 1 stal van 10.000 dieren gaat maar er is sprake van 5 dergelijke stallen. 50.000 KIPPEN (INDUSTRIE)
Als buurtbewoners op 500 m in de aanpalende gemeente Bekegem (Ichtegem) helemaal niet werden ingelicht, roept dit toch vragen op.
Maar zoals zo vaak, hinken we als leken achterop in de beroepsprocedures. Wij hebben geen juristen en advocaten onmiddellijk ter beschikking.
Na navraag is de enige weg van protest die ons nog rest een zaak aanspannen voor de Raad van State.
En de tegenpartij rekent er eigenlijk al op dat we niet kapitaalkrachtig genoeg zijn...

MAAR DAT IS BUITEN HET BUURTCOMITE GEREKEND.
WIJ ZIJN NOG NIET UITGESPEELD!
Wij hebben het dossier toch op de rol gezet op risico van eigen financieel verlies. Want als buurtcomité geven we ons niet zomaar gewonnen.
Daarom durven wij rekenen op uw solidariteit, met een klein bedrag helpt u ons al flink op weg.
STORT VIA ONDERSTAANDE LINK OF DE QR-CODE World of CrowdFunding | Geld van en voor iedereen

Een advocaat heeft ons uit idealisme en beroepseer een vast pakket aangeboden van om en bij de 4000 euro - all-in. Nu nog de som of tenminste een deel ervan bijeen zien te garen.
Help ons VECHTEN tegen wat als 'reeds gewonnen' wordt voorgesteld. Laat ons die arrogantie voor eens en voor altijd de kop indrukken!
Omdat u zelf ook geen koffielepel fijn stof per dag wil inademen, omdat u ook graag barbecuet zonder stank, geluidsoverlast en zonder insectenplaag.
Omdat u weet dat er al genoeg kippen in erbarmelijke omstandigheden rondlopen.
Ik dank u van ganser harte op voorhand,
namens iedereen van het buurtcomité!
 

Quit

Steunend lid
Vip Lid
Jeetje, topic is al bijna 4 jaar oud en toch gevonden. Proficiat.

Bedankt voor het linkje in ieder geval.
 

stallion

Medewerker
Forumleiding
Vip Lid
Hoe toevallig allemaal, er is net schot in de zaak gekomen... in 2017 gestart met een waar kippenprotest, de zaak is gewonnen bij de Raad van State, vernietiging van de vergunningen... de crowdfunding was ontoereikend maar wel een goede aanvulling voor de gerechtskosten. Nu de zaak gewonnen is, moeten de rolrechten (200) worden terugbetaald en de rechtspleging (700). Dat dekt zowat de lading... Buurtcomité uiterst tevreden. Medewerking gekregen van uit heel veel onverwachte hoeken. Milieu, dierenrechten en de media. Ook heel wat politieke corruptie kunnen blootleggen (zonder verdere details) ;-)
Het politieke landschap in de buurt is intussen veranderd, de storende elementen zijn er uit. De vriendjespolitiek is blootgelegd en de betrokkenen zijn er op afgerekend. Om een heel lang verhaal kort te kunnen houden. De aanvrager was familie van een schepen uit de gemeente die de vergunning moest afleveren, die schepen had op haar beurt de burgemeester voor haar kar gespannen, die had op zijn beurt naar een bevriend persoon bij de provincie gepolst wat de kansen waren. Gevolg: Alles vergund binnen de maand. Wij in beroep en met hulp van de media, de "belangenvermenging" kunnen blootleggen.... Ik zet hier dus nog geen slotje op, want dit kan anderen inspireren... Dit alles is er gekomen, door een bizarre uitspraak van de aanvrager die me in het verkeerde keelgat was geschoten. "Jullie zijn NIET kapitaalkrachtig genoeg om hier tegen in te gaan". Dat is zo veel als zeggen "JE DURFT NIET" Van dat ogenblik dacht ik "let's play chicken" ;-) Milieu, dier en de omgeving is er mee gebaat en het heeft een mentaliteitswijziging teweeg gebracht.

INTENSIEVE VEETEELT en de GEZONDHEID van de OMWONENDEN in WEST-VLAANDEREN

https://www.westvlaamsemilieufederatie.be/wp-content/uploads/2018/10/Beleidsdossier-intensieve-veeteelt-en-gezondheid-20170425.pdf
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan