Koekoek

Steunend lid
Vip Lid
Ik had vorig jaar Norman internet security, maar werd in 2017 overgenomen door AVG internet security.

Er is de laatste weken op het internet veel te doen over bescherming tegen Windows 10 : virussen, malware enz... / privacy / online beveiliging.
Elke keer als ik aan het computeren ben: pop-ups van avg pc tuneup ( uw pc staat vol rommel, mogen we...?en avg secure VPN (de enige online beveiliging: u hebt momenteel 4 bedreigingen, enz....Dit begint mij stilaan te vervelen.

Volgens een paar leeftijdsgenoten (70+) zou Norton security standaard (aan een redelijke prijs) een grondige beveiliging bieden? Zou dat waar zijn? OF kennen jullie nog betere mogelijkheden voor een privépersoon?

Dank bij voorbaat,
Koekoek
 
Volgens mijn leraar is de eigen Windows Defender meer dan goed tov de free antivurus prog's. Ik moest dan wel w10 herinstallleren en alle bestanden weg of de C schijf formateren.
Ik draai nu terug Chrome en gebruik de eigen Mail van W10. Mijn laptop is nu snel en de opstart ook.
 

Koekoek

Steunend lid
Vip Lid
En Windows Defender beveiligt die dan de drie domeinen: antivirus, privacy en online verkeer?
Ik heb ergens gelezen dat , als men de Instellingen wijzigt om de beveiliging in te stellen ( heb ik gisteren gedaan), dat bij elke update Windows 10 alles terugzet !!
 
Antivirus doet W10 ook . Ik wou daarstraks Paint.net installeren bij een zopas geherinstalleerde W10 op een notebook. ,bb is die nu betalend . 3 x werd de download gestopt door de antivirus(site Seniorweb). Ik heb de bescherming moeten afzetten.
En dan stond er weer geen WinZip op. Bij mij 1 mnd geleden stond er automatisch bij de nieuwe W10 WinZip Unuversal op. En die even op de notebook gezet.
Je ziet het is telkens puzzelen. FF werd steeds gemold door escortebureaus in de buurt, is nu gedaan met Chrome en de ingreep
Als info of reklam, leraar gebruik de betalende Kaspersky.
 

WaWa

Medewerker
Forumleiding
Neem Emsisoft Anti Malware. Echt goed. Valt je alléén lastig als er iets ongewenst binnenkomt om je te zeggen dat dit of dat in Quarantaine is gezet. Onbekend is onbemind. De prijs is lager naarmate je het gebruikt. Ik betaal nu € 25. Dat heb ik al negen jaar en tevreden. Werkt goed samen met Defender/Firewall. Is gebaseerd op Bitdefender en Avira = publiek geheim.
Norton is zwaar en heeft (te) veel pop-ups. Kaspersky heeft onlangs problemen veroorzaakt in Windows.
 

Antwanneke

Steunend lid
Vip Lid
voor mij werkt ESET Internet Security ( voormalig NOD32AV) ook heel goed, hoewel ik ietsje meer betaal dan WAWA,nl 30€

verder gebruik ik ook een vpn tunnel van Cyberghost zodat je niet vindbaar bent voor hackers en spybots. blijkbaar ben ik nu in berlijn...

image002.jpg

je kan ook gratis vpn krijgen of in een pakketje met een AV, probleem is dat die enkel je ipV4 maskeren, en niet je ipV6. je blijft dus eigenlijk gewoon zichtbaar op inet.

je dient een degelijke vpn aan te kopen indien je volledig anoniem wilt blijven
 

Quit

Steunend lid
Vip Lid
De beste beveiliging ben je eigenlijk altijd gewoon zelf.
Zorg je dat alles altijd geheel up-to-date is en je niet gaat zitten rommelen in de firewall door poorten open te zetten. Je installeert nooit dubieuze software en je gaat verstandig om met de emailberichten dan heb je eigenlijk genoeg aan een minimale beveiliging of je zou misschien zelfs zonder kunnen. Niet dat ik nu zeg dat je dan geen beveiliging moet hebben, want één seconde onoplettendheid kan genoeg zijn om een ziekte op te lopen met een pc. Maar bij verstandig computergebruik valt het allemaal best wel mee met de besmettingen.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
ik ben ook best tevreden met de Windows Defender + de Malwarebytes premium die ik hier draaien heb ...
het is inderdaad zoals Skippy meedeelt dat het dus voornamelijk van jezelf afhangt en dat je niet zomaar in het wilde weg overal maar op klikt ...ook je systeem up2date houden speelt hierbij een rol.
 
Volgens mijn leraar is de eigen Windows Defender meer dan goed tov de free antivurus prog's.
Zeker, is nu prima.
Dank Hobbyman voor de info : ik ga morgen beslissen tussen Norton en Kaspersky.
Tja, paarlen voor de zwijnen.

Als je er eentje niet wil hebben is die van Norton, maar ja.
En de free uitvoeringen werken ook prima, alleen wat reclame af en toe.

Grappig is dit soort draadjes is dat iedereen vind dat de zelf gebruikte anti-virus het beste is, hoe dat dan tot stand komt is mij een raadsel, alle virussen op al die anti-virus progjes er zelf op losgelaten?, dingen werken vrijwel allemaal prima, die test zegt voldoende.
 
Bovenaan Onderaan