Status
Niet open voor verdere reacties.

Quit

Steunend lid
Vip Lid
Tip: versleutel je laptop
Raak je ooit je laptop of GSM kwijt, dan kan de vinder volop misbruik maken van jouw persoonlijke gegevens! Een goede manier om gegevens op een Windows-laptop af te schermen is versleuteling van de harde schijf. Een gratis programma is TrueCrypt (op te halen bij www.truecrypt.org). Heb je een Apple-computer (Mac OS 10.3 en hoger) dan kun je de gratis ingebouwde FileVault-functie gebruiken. De documentmappen van de Apple zijn dan altijd versleuteld.

Check: laat je mailwachtwoord niet onthouden!
Het is vaak niet goed mogelijk de inhoud van een smartphone af te schermen. Maar zorg in ieder geval dat je de telefoon niet het wachtwoord van je e-mail laat onthouden. Het kost even wat moeite, steeds dat wachtwoord invullen. Maar besef wat een dief allemaal met jouw mailaccount kan doen. Een ander wachtwoord aanvragen en met jouw identiteit aan de haal gaan, bijvoorbeeld!

Check: wachtwoord direct veranderen
Verander in ieder geval na het kwijtraken van de laptop of mobiel zo snel mogelijk het wachtwoord van je mail (als je op dat apparaat je mail uitleest)! Verander ook de wachtwoorden van andere webdiensten (Twitter, Hyves, Wehkamp.nl, et cetera).

Tip: opsporingssoftware installeren
Een tip die je nog voor de diefstal moet opvolgen: opsporingssoftware installeren. Het gratis Prey (www.preyproject.com) werkt op computers met de bekende besturingssystemen (Apple, Windows) en ook op telefoons met Google Android. Staat die op de pc of telefoon dan kun je op afstand (online) allerlei processen op jouw apparaat in gang zetten. Tot en met het maken van een foto met een webcam in jouw laptop. Het opsporen van je vermiste apparaat gaat met gps.
Met de eveneens gratis dienst ‘Zoek mijn iPhone’ van Apple (Find my iPhone) kun je een iPhone 4, iPad, of de nieuwe generatie-iPod’s opsporen. Voor deze service is een Apple MobileMe-gebruiksaccount nodig op www.me.com. De dienst werkt goed! Bekijk het in onderstaande video.

[video=youtube;hfwhFqKthxo]YouTube - ‪Find my Phone (Consumentenbond)‬‏[/video]

Bron: Consumentenbond.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan