cve

Medewerker
Forumleiding
Honor X6

Indeling:
Huawei heeft eindelijk de geruchtenmolen stil gelegd over dit toch wel op papier mooie toestel. Of het de Benelux haalt is niet duidelijk, maar ik waag het erop. Bol.com is een webwinkel die soms eens durft zo een toestellen in zijn virtuele winkelrekken te leggen. Huawei het moederbedrijf heeft er een uit eigen huis processor in gestoken en hun uit eigen huis heel zware skin over de Android geen gegoten, wat het voor mij als pure Android lover een grote domper op de feestvreugde ervaar. Maar verder zou dit zustermerk wel eens potten kunnen breken, want ze zijn normaal goedkoper geprijsd als de huawei broertjes en die zijn op hun plaats dan ook weer net iets goedkoper geprijsd als de concurrentie. Dus dat zou wel eens vuurwerk kunnen geven op prijs gebied.

Scherm:
Deze Honor X6 komt met een IPS LCD scherm van 5,5” groot met een resolutie van 1920x1080 pixels en eindigt daarmee op een heel mooie 401PPI. Het is daarmee een Full HD scherm, en door de grote van zijn scherm valt hij officieel in de categorie van Phablet Smartphone.

Camera’s:
De Honor X6 komt met achteraan een dual camera eentje van 12MP en eentje van 2MP met natuurlijk een LED flits erbij. Fase detectie, autofocus, geo tagging , gezicht herkenning, panorama en HDR horen tot de instellingen.
De frontcamera is een niet nader vernoemde 8MP camera, wat in principe ruim voldoende is om een selfie mee te maken of om mee te videobellen.

Chipset:
Deze Honor X6 komt met een HiSilicon Kirin 655 geconfigureerd in octa core. 4x1,7GHz Cortex A53 en 4x2,1GHz Cortex A53 met een mali T830MP2. Daarbij kan je kiezen voor de versie met 3GB RAM met 32GB intern geheugen of de versie met 4GB RAM met 64GB intern geheugen.
Uit de doos draait dit toestel op Adroid 6.0

Batterij:
De Honor X6 komt met een niet verwijderbare 3340mAh sterke batterij aan boord. Wat wel voldoende zou moeten zijn om 2 dagen rond te komen.

Sensoren:
Vingerprint scanner, accelerometer, proximity en kompas.

Specificaties:

Honor X6
 
Bovenaan Onderaan