DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Dit is een rare vraag eigenlijk. Een JPG bestand is een beeldmateriaal, terwijl een PDF voornamelijk een textbestand is (met eventuele illustrerende afbeeldingen).

Een veel voorkomende verwarring is volgende (al dan niet van toepassing op jou probleemstelling);
Er wordt bijvoorbeeld een tekst document ingescanned en het resultaat is een JPG bestand. Nu wil men dikwijls dit ingescande (tekst)document (JPG) in een textbestand zoals PDF gieten.
Wel, een JPG is een foto en bevat totaal geen tekst. Je kan dus niet zomaar een foto van tekst omzetten naar een tekstbestand.
Men kan ingescande tekst en ander beeldmateriaal zoals een ingescanned tekstdocument (JPG) bijvoorbeeld wel met speciale software bewerken, met als doel deze tekst te laten "herkennen" door die software. Dit noemt men OCR software. Hier is veel kwaliteitsverschil in, en is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het ingescande document.
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
@ Ddragon
volgens dit onderstaande filmpje kan dit dus wel toegepast worden !

[video=youtube;Y0b7VzfLD-8]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Y0b7VzfLD-8#t=320[/video]
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Voor zover ik kan zien, plakt die man een foto van zen tekst in MS Paint, samen met eventuele andere afbeeldingen. Welke dan wordt omgezet naar een PDF.
Een PDF kan enkel uit afbeeldingen bestaan, geen probleem. Maar dit is eigenlijk niet de bedoeling meestal. Er is een verschil tussen een afbeelding van een tekstdocument, en daadwerkelijk tekst (ASCII of unicode tekens).
 
Bovenaan Onderaan