Status
Niet open voor verdere reacties.

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
We hebben het al dikwijls vermeld dat het niet goed is je persoonlijke files tussen je Operating Systeem zetten op je C:-drive. Bovendien als het een kleine SSD is dan raakt het nog snel vol ook.
Dus: je moet de locatie van je standaard mappen veranderen, bv. op je D:-drive.
[1] Plaats eerst een hoofdmap met je accountnaam op de D:-drive, dan kun je je standaard- mappen er onder zetten door ze te verplaatsen naar D en wel als volgt: [2] Navigeer met de verkenner naar een van die mappen, bijvoorbeeld: C\users\NAAM\Documents. [3] Klik de mapnaam met de rechtemuisknop aan en kies Eigenschappen. [4] Ga naar het tabblad Locatie [5] klik op Verplaatsen en [6] verwijs naar een geschikte submap op je D:-schijf. Je doet het zelfde met de map Afbeeldingen, Muziek en Video’s.

Bevestig dat je alle bestanden wilt verhuizen en je zult zien dat Windows het begrepen heeft en voortaan de nieuwe plaats als standaardlocatie voorstellen. Dat kan je ook doen met sommige of al je Programma’s en zelfs je Mail.
Hoewel dit de beste en officiele manier is, kan dat ook met Ctrl-X (knippen) en Ctrl-V (plaatsen) gedaan worden. Dat lukt ook en is eenvoudiger, maar Windows ondersteund deze methode niet. Doe je het zo, dan moet je bij je gebruik eens checken of de Documenten, Afbeeldingen, enz. wel op de juiste plaats op de D:-drive zijn terechtkomen.
Verplaatsen, Toepassen, OK en ‘t is klaar. Je krijgt meer plaats op je SSD en je voegt er meteen een fantastische zekerheid bij voor het geval je je C-drive met een Image of Systeemkopie moet vernieuwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan