Laatste Windows 10 update gevaarlijk, waarschuwt Microsoft

Quit

Steunend lid
Vip Lid
Update KB4520062 die op 15 oktober uitkwam, maakt Windows Defender Advanced Threat Protection onklaar.

Bron: https://www.agconnect.nl/artikel/laatste-windows-10-update-gevaarlijk-waarschuwt-microsoft

Microsoft raadt organisaties aan de recent uitgebrachte cumulatieve update niet te installeren wanneer ze gebruik maken van Windows 10 version 1809 voor pc's of Windows Server 2019 en voor hun beveiliging afhankelijk zijn van Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP).
 
Geldt alleen voor 1809 begrijp ik eruit, heb de update ook en nergens last van op 1903.
 

porrelaar

Steunend lid
Vip Lid
Update KB4520062 was een optionele update. Optionele updates (het woord optioneel zegt het al) hoef je niet te installeren.
Het staat er duidelijk bij wanneer een update optioneel is:
858fc1d8bd-Ashampoo_Snap_2019.10.29_16h19m24s_005_.png

Als daar iets nuttigs in zit, dan krijg je de inhoud van die update automatisch een paar weken later op of vlak na Patch Tuesday (iedere tweede dinsdag van de maand), maar dan is de inhoud van die update beter getest en zo nodig aangepast door Microsoft.
Wie optionele updates installeert, biedt zich vrijwillig aan als proefkonijn voor Microsoft.
De meeste mensen zullen geen problemen krijgen door die optionele updates, maar beginners die wel problemen krijgen door optionele updates, hebben vaak geen idee wat de oorzaak is van hun probleem en wat ze eraan moeten doen.

Daarom zeg ik tegen leken: installeer geen optionele updates.

Hier een artikeltje over die optionele updates: https://www.gratissoftwaresite.nl/n...8-voor-windows-10-1809-1803-optioneel-oktober
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Ik heb al altijd alle updates meteen bij het aankloppen geïnstalleerd en heb nog nooit problemen ontdekt.
 

cve

Medewerker
Forumleiding
Ik had het over optionele updates. Die kloppen niet uit zichzelf aan. Daar moet je eerst zelf Windows Update voor starten.
Daarnaast schreef ik dat de meeste mensen geen problemen zullen ondervinden door die optionele updates, die in feite nog beta updates zijn.
Hier wat meer uitleg (in het Engels) over die optionele updates: https://www.howtogeek.com/369656/do...-unless-you-want-unstable-windows-10-updates/
Die haal ik ook binnen. Ik kijk bijna dagelijks manueel of er updates zijn dus de optionele updates zie ik ook meteen. Ook die je moet ophalen in catalogus haal ik manueel binnen als ik er weet van heb.
 
Bovenaan Onderaan