Meerdere gebruikers op één computer

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Binnen Windows is het mogelijk verschillende profielen aan te maken om zodoende meerdere gebruikers met hun eigen instellingen op één computer te laten werken. In de thuissituatie is dit heel handig als u bijvoorbeeld wilt voorkomen dat uw kinderen op eenvoudige wijze uw documenten kunnen muteren. Voor de kinderen is een eigen profiel ook heel handig, aangezien ze alleen de snelkoppelingen op het bureaublad hebben van hun eigen programma's. Ook kunnen ze een eigen achtergrond kiezen. Voor elke gebruiker kan een eigen wachtwoord worden aangemaakt. Wanneer er iets gewijzigd wordt in het profiel van de ene gebruiker heeft dit geen effect op het profiel van de ander.

Om een gebruiker toe te voegen kiest u voor Start / Instellingen / Configuratiescherm / Gebruikers

Wanneer u voor het eerst een gebruiker aanmaakt krijgt u vervolgens de vraag een gebruikersnaam in te voeren. Voer hier een inlognaam in en klik op volgende.

Vervolgens kunt u opgeven welke onderdelen binnen Windows persoonsgebonden moeten zijn. Tevens kunt u opgeven of voor de nieuwe gebruiker een kopie gemaakt moet worden van de huidige instellingen of juist niet (zie onder).

Klik nu op volgende en het profiel voor de gebruiker is aangemaakt. Om ervoor te zorgen dat elke gebruiker ook een persoonsgebonden wachtwoord heeft moet u deze nog wel instellen via Start / Instellingen / Configuratiescherm / Gebruikers (zie onder). Vanuit dit scherm kunt u ook nieuwe gebruikers toevoegen en verwjideren.

Mocht het eventueel niet lukken om de gebruikers ieder hun eigen instellingen te geven, controleer dan via Start / Instellingen / Configuratiescherm / Wachtwoord onder het tabblad Gebruikersprofiel of geselecteerd is dat gebruikers hun eigen instellingen kunnen kiezen.
 
Bovenaan Onderaan