Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Mozilla Thunderbird is een gratis e-mailprogramma van de makers van Firefox. Je integreert eenvoudig al je e-mailadressen in het handige programma, ook zijn er diverse uitbreidingen beschikbaar.

Mozilla Thunderbird is één van de meest gebruiksvriendelijke e-mailprogramma's onder de zon. In combinatie met de add-on Lightning (een kalenderfunctie) biedt het pakket exact dezelfde functionaliteit als Microsoft's Outlook Express. Of krijgen we nóg meer voorgeschoteld?

De interface van Mozilla Thunderbird is overzichtelijk en met een paar klikjes voeg je een e-mailadres toe. Thunderbird detecteert automatisch de SMTP-instellingen (de digitale regelgeving voor uitgaande mail) en zelfs je Hotmail-adres glijdt moeiteloos het programma in. Wees echter voorzichtig met het importeren van Hotmail, Thunderbird haalt al je (duizenden) mails van de server (ga naar onze Extra's om meer te leren over de gewenste instellingen).

Extra's voeg je gemakkelijk toe aan Mozilla Thunderbird. Zo is er de kalenderfunctie Lightning (handig voor afspraken) en het praktische Thunderbrowse, waarmee je webpagina's opent in Thunderbird. Functies die reeds beschikbaar zijn in Thunderbird, omvatten onder andere een spellingchecker, uitstekende zoekfunctie en prima filters voor het indelen van je mails. Daarnaast open je berichten desgewenst in tabbladen, wat het geheel nog overzichtelijker maakt.

Werk voor: Windows 2000, Windows 7, windows 8.1, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP

Mozilla Thunderbird
 
Bovenaan Onderaan