Status
Niet open voor verdere reacties.

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
[h=2]ReadyBoost – Meer geheugen met een USB stick[/h]

De meeste mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een USB stick, de een nog groter dan de ander.

Windows ReadyBoost geeft Windows Vista de mogelijkheid om de opslagcapaciteiten van een USB stick te gebruiken als extra geheugen voor de machine. Ik zal het laten zien aan de hand van wat screenshots

Vanaf je uw usb stick inplugt zal dit verschijnen op je scherm.
Hier klik je op Mijn Computer versnellen

picture.php


Nu je dit gedaan heb zal dit tevoorschijn komen.
Vink aan Dit aparaat gebruiken en stel in hoeveel mb je wil gebruiken van je usb stick, klik nu op toepassen en ok.


picture.php


Hoe ReadyBoost-technologie werkt
Met ReadyBoost kan uw pc een flashstation dat is verbeterd voor ReadyBoost gebruiken als extra geheugen. Hierdoor wordt het flashstation een uitbreiding van het RAM-geheugen van uw computer. Omdat toepassingen sneller gegevens van het flashstation kunnen ophalen dan van de vaste schijf van uw pc, reageert uw systeem sneller en draait het beter.


Uw gegevens zijn altijd veilig
Van de gegevens die op een flashstation worden opgeslagen om de systeemprestaties te verhogen, wordt met ReadyBoost ook een back-up gemaakt op de vaste schijf van uw pc. U kunt het flashstation op elk gewenst moment verwijderen zonder gegevens te verliezen of het systeem te beschadigen. Daarnaast zijn alle gegevens op het flashstation gecodeerd, zodat deze niet toegankelijk zijn en hiermee niet kan worden geknoeid als iemand anders het station in handen krijgt.

Hoe meer flashgeheugen, hoe hoger de prestatieverbetering
Als u wilt profiteren van ReadyBoost, hebt u minimaal 1 GB beschikbaar geheugen nodig op een flashstation. ReadyBoost kan werken met flashstations tot 4 GB. Het is dus verstandig om flashstations met een groter geheugen te gebruiken wanneer u met Windows Vista werkt. U hebt dan voldoende geheugen voor ReadyBoost en voldoende voor bestandsopslag.



Denk er wel aan de stick te verwijderen als je uw computer opnieuwe opstart.​
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan