cve

Medewerker
Forumleiding
Enkele ex medewerkers van Google hebben een nieuw bedrijf opgericht dat Jide heet en die hebben de handen in elkaar geslagen om de Android Interface op een desktop te laten draaien. 2 vliegen in 1klap dus. De fijne werking van Android samen met de grote rekenkracht van een desktop, is heerlijk.

Het ging van in het begin eigenlijk al vrij snel vrij goed om Android op een desktopversie te krijgen. Echter hadden ze dit op een mini laptop gedaan met niet al te goede specs en liep niet zo goed, maar dat kwam niet omdat hun product niet goed was, maar omdat de mini laptop niet zo sterk was.

Nu heeft Jide besloten om binnekort (18 Januari), Remix OS voor het grote publiek open te stellen.
Er zijn echter enkele voorwaarden aan u pc verbonden om Remix OS te kunnen draaien.
Het werkt met Intel en AMD. yes
Het MOET x86 =32bit zijn. yes
Het MOET over een USB 3.0 poort beschikken no (jammer, maar helaas kan ik dit niet voor jullie gaan uitproberen)

Hoewel Remix OS is gebaseerd op Android, lijkt het besturingssysteem meer op Windows en Chrome OS, zo vind je aan de linkerkant een startmenu met enkele icoontjes en staan er rechtsonder knopjes om het geluid en de wifi verbinding mee te bedienen. Net als in Windows is er een handing notificatiescherm dat aan de rechterkant verborgen zit en een handig overzicht bied van de meldingen.

Op dit moment draait Remix OS nog op een basis van Adroid 5.0 (Lollipop), maar daar zouden ze snel een update naar Android 6.0 (Marschmallow) willen voor uitbrengen. het downloaden van apps gaat via Google Play, waarna de geïnstalleerde apps oop het homescherm verschijnen en vanuit gestart kunnen worden.

Meer informatie kan je op de officiele site vinden van Jide en die vind je hier. Remix OS
Hier staat ook meer informatie over hoe je het moet installeren met een USB 3.0 stick die FAT 32 geformateerd moet zijn. De stick moet minimum 8GB groot zijn.
De pc waarop je het wil gaan installeren moet USB boot optie aan hebben staan.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan