Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
Retentie is heel belangrijk als je wil downloaden van usenet. Honderd dagen is niet zo veel als je oude bestanden wil downloaden van usenet. Houd er rekening mee dat retentie per groep kan verschillen en in populaire groepen lager kan zijn.
Retentie is belangrijk als u oude bestanden wil downloaden. Het geeft namelijk aan hoe oud een post kan zijn voordat deze niet meer beschikbaar is.
 
een goede server geeft bij een 'beter' abonnement tegenwoordig ongeveer 600-900 dagen retentie ( behoud van het bestand op de server).

dat is erg belangrijk. nochtans moet je goed kijken wanneer je overweegt een abonnement te nemen op een payserver. er zijn namelijk ook nog andere dingen om rekening mee te houden :p

naargelang je voorkeur kan de ene aanbieder een pakket hebben dat beter bij je past dan een andere. sommigen willen bvb écht snel afhalen (downloadsnelheid, aantal connecties, account sharing), anderen hebben graag dat een download altijd goed is (dataquality en herstelbestanden). nog anderen hebben weer andere voorkeuren...

ben je dus iemand die enkel recente populaire downloads wilt doen is een hoge retentie dus niet belangrijk.

ben je echter een archiefgraver is dat dan weer wel...
 

Mik

Medewerker
Forumleiding
Inderdaad, het kan knap vervelend zijn. Enkele bestanden die ik wilde ophalen waren te oud.>600 dagen. Dus mijn reeks blijft onvolledig.
 
Bovenaan Onderaan