Status
Niet open voor verdere reacties.

cve

Medewerker
Forumleiding
De Batterij van een Smartphone gaat bij de meesten als het goed gaat 1à2 dagen mee, dat is eigenlijk te kort, als je bekijkt hoe een GSM vroeger er een week of zelfs soms langer mee deed. Tegenwoordig worden de Smartphones steeds groter, hebben grotere rekenkrachten en krijgen meer RAM onder hun vaak mooie behuizingen. Enkel de batterij bleef tot nu toe achter. Wat niet betekend dat er niemand mee bezig was/is.

Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Een bedrijf SolidEnergy genaamd. Dit bedrijf is reeds opgericht in 2012 en beschikt al sinds 2014 over een nieuwe technologie. Nu zijn ze er klaar voor. Het bedrijf dat gelegen is in de US claimt er klaar voor te zijn om reeds dit jaar drones te voorzien van deze nieuwe Li-Ion batterijen. Volgend jaar zouden ze dan hun terrein willen uitbreiden naar de Smartwach en de Smartphones.

In 2018 zouden ze dan hun terrein nog meer willen uitbreiden naar Elektrische voertuigen.

Maar nu verder naar de batterij die voor de Smartphone zo belangrijk is. De Li-Ion batterijen die ze nu gebruiken zijn volgens de site van SolidEnergy veilig, maar de nieuwe batterij zou nog veiliger zijn. Hieronder een afbeelding van hoe de evolutie van de batterij tot nu toe geëvolueerd is.

SolidEnergy-Competition123.jpg

Zoals je kan zien op de afbeeldingen zou de batterij ook een pak kleiner zijn en krachtiger zijn. Want dit is nu het eeuwige twistpunt, een logge zware telefoon met een accu die langer mee gaat, of een lichter toestel dat minder lang mee gaat op een laadbeurt. Met deze nieuwe batterij zouden de fabrikanten 2 vliegen in één klap slaan. Een krachtige batterij en een kleinere batterij.

Hier een afbeelding van een batterij die tegenwoordig gebruikt word en daarnaast een veel kleinere en krachtigere batterij van SolidEnergy.

BatteryOnlyImage.png

Dat zou een hele andere kijk op u toekomstige smartphone kunnen teweegbrengen. Misschien worden ze niet dunner, enkel veel krachtiger, maar ik vrees dat ze een keuze zullen stellen op terug nog dunner gaan en niet veel winst voor de eindgebruiker. Want vaak draait het bij de presentatie meest op het uitzicht en de batterij komt dan vaak nauwelijks aan het woord. Laat ons hopen dat ze voor optie 1 kiezen en voor krachtigere batterijen gaan kiezen.

Bron: SolidEnergy.
SolidEnergy Systems | Reinventing the Battery
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan