cve

Medewerker
Forumleiding
De nieuwe iPhone X heeft Vannacht zijn intrede gedaan en is de mist ingegaan met zijn nieuwe meest opvallende feature. De Face ID, dat is namelijk iets wat al langer bestaat bij Android en waar geen mens meer raar van omkijkt. Nu heel veel mensen weten namelijk ook niet dat hun slimme telefoon deze mogelijkheid standaard beschikt vanaf Android 5.0. Deze zit namelijk verborgen in je instellingen onder beveiligingen. Ik leg je in enkele stappen uit hoe je met je in veel gevallen veel goedkopere Android Smartphone ook die Face ID kan inschakelen.


Al heet dit bij Android natuurlijkanders, Bij Android heet dit officieel “Trusted Face” wat zoveelbetekend als “vertrouwd gezicht”. Dat mag je eigenlijk ook welletterlijk nemen. Echter zijn er ook wel andere benamingen. Samsungbv om maar de bekendste te nemen, daar heet het “gezichtsherkenning”.Dus het hangt er een beetje van af wel merk van Smartphone je in jehanden hebt. Maar het principe blijft gelijk.


Ok laat ons van start gaan.


1: Ga naar instellingen op je toestel


2: Kies voor Beveiliging


3: Selecteer “Smart-lock” dat normaal in apparaatbeveilging staat.


4: Vul je beveiligingscode in om in het menu te komen.


5: Selecteer “Trusted face”, of hoe het bij u Android genoemd word .


6: Doorloop de procedure om de gezichtsherkenning te activeren op je Smartphone.


Minder veilig dan een vingerafdrukscanner?


Er zijn in het verleden wel al filmpjes opgedoken dat men Android Smartphones kan unlocken met een foto die met deze unlock functie zijn geactiveerd. De reden hiervoor is dat Android toestellen geen diepte scantechnologie gebruikt om die Trusted Face.
Echter Apple zegt dat ze dit probleem hebben opgelost door een aantal scanners en sensoren op de voorkant van toestel te hebben geplaatst, waardoor ze u gezicht op 30.000 punten meten op diepte. Die technologie hebben ze TrueDepth-camera genoemd.


Dus heb je een toestel met Android 5.0of hoger kan je dit instellen. Heeft je toestel eenVingerprintscanner gebruik je beter die, heb je die niet kan jeeigenlijk je toestel ook vrij goed gaan beschermen met dezemogelijkheid.
 
Bovenaan Onderaan