Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Windows XP : Unmountable Boot Volume terug mounten.

Krijg je bij het opstarten van Windows XP na korte tijd al een "blue screen" (blauw scherm) met de melding : "Unmountable boot volume", geen paniek dan want met onderstaande hint kan je alles terug vlot laten werken zonder verlies van persoonlijke data.
Wat heb je nodig : jouw WindowsXP-cd

Stap 1)
Start op met de WinXP-cd en wanneer je aan het Setup-scherm komt, zie je een mogelijkheid om de letter "r" in te drukken. Doe dit dus.

Stap 2)
Hierdoor krijg je een dos-prompt

Stap 3)
Typ in die dos-prompt het volgende : "chkdsk /p" (zonder de haakjes) en druk op Enter.

Stap 4)
Bevestig indien gevraagd en laat het ding maar zijn werk doen.

Stap 5)
Wanneer dit gedaan is en de dos-prompt terug vrij is, typ dan ook nog eens "fixboot" (terug zonder de haakjes), bevestig indien nodig en druk terug op Enter.

Mocht dit om de één of andere reden niet werken voor jou, vervang dan stap 3,4 en 5 door in de dos-prompt het volgende commando in te typen :
"chkdsk /r" (terug zonder de haakjes).

Wanneer je zowiezo gedaan hebt met het ingeven van de commando's, typ dan telkens "exit" (terug zonder...) in het venster van de dos-prompt en druk op Enter. Hierdoor zou de pc terug moeten opstarten, neem er dan best eerst de WindowsXP-cdrom uit of start op langs de harde schijf en niet cd en alles zou terug picobello moeten gaan. Dat deed het toch bij mij...
 
Bovenaan Onderaan