Vivo Xplay 5 & Vivo Xplay 5 Elite.

Inleiding
Het is een feit, de eerste productie versie van een smartphone met maarliefst 6GB aan RAM is er . De Chinese Vivo Xplay 5 Ellite heeft maar liefst 6GB RAM aan boord, dus de actieve gamers op de telefoons zullen hiermee zeker geen RAM geheugen tekort komen. Of hij in België er komt of niet is nog niet geweten. In maart word hij gelanceerd. Dit zowel de Xplay 5 als de Xplay 5 Elite. Beide toestellen zijn bijna identiek.
Prijzen zijn wel al geweten, de Xplay 5 komt ongeveer op 525€ exlusief taxen en verzendingskosten en de Xplay 5 Elite komt aan ongeveer 605€ en terug exlusief taxen en verzendingskosten. Want momenteel zijn deze pareltjes nog niet in de Benelux te verkrijgen.

Scherm
Zowel de Xplay5 als de Xplay 5 Elite komen met een Super AMOLED Scherm dat rechtstreeks van Samsung afkomstig is en ook nog eens net als de S7 edge gebogen is met een resolutie van 2560x1440 pixels en meet 5,43” en creëert zo een super mooie 541 PPI. Waardoor je ook geen last van pixels zult hebben, waar de zware gamers (waar de Elite gebruikers eigenlijk de doelgroep hoofdzakelijk zal van zijn) geen last van zal hebben.

Camera’s
Je zou het haast gaan vergeten dat een gamers smartphone ook nog camera’s aan boord zal hebben en ook niet van de minste, achteraan steekt een 16MP camera met dual LED dual tone flits met phase detectie, geo tagging, gezichtsherkenning, panorama en HDR en niet te vergeten een grote lens voor GSM land althans van ½.8”
Aan de voorkant steekt er een een 8 MP camera en dat is een niet zo bijster goede volgens wat ik op papier zie staan, want de F waarde is maar een f/2.4 en daar is hoe lager hoe beter. Dat is eigenlijk niet zo een beste score eigenlijk, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Chipset

Xplay 5:
De Xplay 5 komt met een Qualcomm Snapdragon 652 Quad core processor van 1.8 GHz Cortex A72 & Qaud core 1.4 GHZ Cortex A53 met een Adreno 510 met 4GB RAM en 128GB niet uitbreidbaar geheugen.
Dit alles draait onder jammergenoeg maar Android 5.1 en dat vind ik eerlijk gezegd voor een vlaggenschip phone eigenlijk wel een domper op de feestvreugde.

Xplay 5 Elite:
De Xplay 5 Elite komt met een Qualcom Snapdragon 820, maar meer is daar verder niet over geweten, behalve dan dat hij met een Ongelofelijke 6GB RAM aan boord zal komen en een niet uibreidbaar geheugen van 128GB

Batterij
Beide toestellen hebben dan wel weer dezelfde batterij aan boord en dat is een 3600 mAh Li-Ion niet verwijderbare batterij.

Specificaties

Xplay 5: http://www.gsmarena.com/vivo_xplay5-7966.php

Xplay 5 Elite: voorlopig is daar nog geen pagina van.
 
Bovenaan Onderaan