Windows XP installeren

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Controlelijst bij installatie

Gebruik deze controlelijst voordat u met de installatie begint zodat u niets vergeet:

  • U hebt de Windows XP-cd.
  • U hebt de productcode. U vindt de productcode op het cd-doosje van Windows XP. U hebt de code nodig om Windows XP te kunnen installeren en te activeren.
  • De hardware van uw computer is geïnstalleerd. U dient minimaal te kunnen beschikken over uw toetsenbord, muis, beeldscherm en cd-station. Indien mogelijk moet u uw computer aansluiten op een bekabeld netwerk.
  • U hebt de stuurprogramma's voor Windows XP bij de hand. Een stuurprogramma is software die Windows XP gebruikt om te communiceren met de hardware op uw computer. Als u geen stuurprogramma's hebt, is het mogelijk dat Windows XP de stuurprogramma's voor uw hardware bevat. Anders kunt u de stuurprogramma's downloaden van de website van de fabrikant nadat u Windows XP hebt geïnstalleerd.
  • Als u Windows XP opnieuw installeert op een bestaande computer, moet u beschikken over een back-up van uw bestanden en instellingen. Tijdens de installatie worden al uw bestanden verwijderd. U kunt de wizard Bestanden en instellingen overzetten gebruiken om uw bestanden en instellingen op te slaan op verwisselbare media om deze na het voltooien van de installatie terug te zetten.

 
Bovenaan Onderaan