Status
Niet open voor verdere reacties.
®

®DaddyCool

Gast
FORMATTEREN in Windows XP <o></o>
“Mijn computer loopt tegenwoordig zo vréselijk traag!”
Tutorial: Maak je harde schijf weer brandschoon
Je harde schijf formatteren - Back-up partitie maken - Windows opnieuw installeren - Spyware tegengaan - Bestanden organiseren <o></o>
Tutorial voor Windows XP gebruikers
Bedoeld voor beginnende én meer gevorderde pc gebruikers <o></o>Waarom formatteren?
Zolang als dat je je pc gebruikt raakt hij langzamerhand steeds meer verstopt met nutteloze bestanden, programma’s en nog erger: met spyware of zelfs virussen. Spyware zijn programmaatjes die zonder dat je het in de gaten hebt op je computer worden geïnstalleerd. Ze bekijken je computergebruik, zoals naar welke sites je surft en geven dit door aan de maker van het programma. Deze privé gegevens worden voor commerciële doeleinden gebruikt. Dit levert ongewenste mail (spam) en vervelende pop-ups op. Behalve de eigenschappen van spyware die geprogrammeerd zijn door de maker, heeft een hele verzameling aan spyware als eigenschap dat je computer steeds langzamer gaat lopen.
Spyware komt automatisch op je computer, gewoon door gebruik te maken van internet en door het installeren van programma’s zoals bijvoorbeeld KaZaA of DivX Player. Als je het programma installeert wordt je via de gebruikersovereenkomst wel verteld dat er bij de installatie van het programma ook spyware mee geïnstalleerd wordt, maar de meeste mensen lezen deze toch niet door.
Verder komen er door het gebruiken van programma’s (welke dan ook) steeds meer rondzwervende bestandjes op je harde schijf te staan die zowel niet meer gebruikt als verwijderd worden.

Hoe dan ook, op het moment dat je dit leest is je harde schijf al aardig dichtgeslibd met rotzooi, waardoor de prestaties van je computer drastisch zijn afgenomen. (Tenminste, juist voor déze mensen is deze tutorial bedoeld.) Afhankelijk van hoever je harde schijf verwaarloosd is, kun je dit misschien simpeler herstellen dan je harde schijf compleet te formatteren. Echter, een computer vind het ALTIJD heerlijk om de hiernavolgende behandeling te ondergaan.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
P

parasiet

Gast
inderdaad ,volledig zou ik zeggen niets op aan te merken
intersant zowel voor de beginner of de gevorderde gebruiker
grts
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan