1 op 4 computers in ons land draait al op Windows 7!

Status
Niet open voor verdere reacties.

stallion

Medewerker
Forumleiding
Vip Lid
Sinds de lancering van Windows 7 op 22 oktober 2009 draaien in België en Luxemburg 1,5 miljoen pc's op het jongste besturingssysteem van Microsoft. Wereldwijd zijn ondertussen meer dan 200 miljoen licenties verkocht en daarmee is Windows 7 het snelst verkopende besturingssysteem ooit.
De 1,5 miljoen licenties zijn goed voor 1 miljoen consumenten en 500.000 door bedrijven aangekochte licenties. Dat betekent dat op dit ogenblik bijna een op de vier (24 procent) pc's in België op Windows 7 draait. Ter vergelijking: nog 3 miljoen Belgische pc's maken gebruik van Windows XP of Vista.


Onevenwicht
Opvallend is het onevenwicht tussen Nederlandstaligen en Franstaligen bij het gebruik van de besturingssystemen: Windows 7 wordt gebruikt door 32 procent van de Nederlandstaligen en 15 procent van de Franstaligen, bij Windows Vista is dat 27 procent Nederlandstaligen en 10 procent Franstaligen en bij Windows XP is dat 39 procent Nederlandstaligen en 71 procent Franstaligen. De overige consumenten maken nog gebruik van vroegere versies (zoals Windows 2000).

attachment.php


Windows Family Pack
Naar aanleiding van de eerste verjaardag van Windows 7 brengt Microsoft tot het einde van het jaar in België het Windows Family Pack uit. Daarmee kunnen tot drie pc's van het gezin op Windows 7 Home Premium draaien. Kostprijs: 149 euro. Voorts kunnen KMO's door een wijziging in de licentievoorwaarden vanaf nu ook op maximaal tien pc's van het bedrijf het beveiligingspakket Microsoft Security Essentials installeren. Bron: iHLN
 
"1 op 4 computers in ons land draait al op Windows 7!"

Tja, als je een nieuwe pc koopt kun je er zelfs niet voor kiezen om een andere Windows versie te gebruiken! Dus de klant heeft weinig keuze.

Joke
 
Er is als gebruiker wel degelijk keuze welke besturing je gebruikt hoor.
Gelijk welke nieuwe pc je koopt kan je er zelfs voor kiezen windows NIET te gebruiken.
Zelfs je geld aan microsoft terug te eisen als je windows niet gebruikt.
Je hebt de vrijheid om om het even welke besturing te gebruiken.
 
1 op 4 " windows-computers zul je bedoelen , want je hebt dan ook nog eens "apple-computers ( +10% ) en linux-computers ( 4,5% )
 
Er is als gebruiker wel degelijk keuze welke besturing je gebruikt hoor.
Gelijk welke nieuwe pc je koopt kan je er zelfs voor kiezen windows NIET te gebruiken.
Zelfs je geld aan microsoft terug te eisen als je windows niet gebruikt.
Je hebt de vrijheid om om het even welke besturing te gebruiken.


Het is wel opvallend dat je telkens het woord gebruikt hanteerd. Een merk pc of een laptop wordt altijd geleverd en betaald met Windows. Wil je iets anders dan mag je die Windows er af doen maar je betaald toch. Als particulier kan je anders niks krijgen.
 
Da's waar Joke.
Maar Wat gaat het opleveren er iets tegen te doen?
Stel een desktop samen uit losse onderdelen, hij kost een pak meer dan een merkproduct en je krijgt ook daar geen besturingssysteem bij.
Het zou goedkoper moeten zijn en niet duurder. Er is geen assemblagekost, geen OS, niets. Maar weinig mensen assembleren nog zelf wat de kosten van onderdelen stockeren te groot maakt. stel je dus zelf iets samen betaal je uiteindelijk nog meer zelfs dan bij een voorgeinstalleerd systeem. En daar maakt microsoft natuurlijk gretig gebruik van.
 
Dit klopt als je een PC uit nieuwe ondedelen wilt gaan samenstellen.
Veel mensen hebben geen PC nodig met de beste specificaties en dan loont het de moeite om een PC met gebruikte of tweedehands onderdelen samen te stellen.
Veel mensen bezitten een PC met te hoge specificaties en dus een veel te dure PC hebben aangeschaft.
Er zijn veel veilingsite's met vele goedkope en iets verouderde hardware. Soms kan je hiermee honderden euro's besparen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan