2013: een verloren jaar voor Microsoft en Windows

De verwachtingen rond Windows Blue of Windows 8.1 zijn hooggespannen. De update brengt hoe dan ook geen oplossing voor de problemen van Microsoft, concludeert Gartner.

De verwachtingen zijn zo hoog gespannen omdat het de eerste keer is dat Microsoft niet alleen een cumulatieve veiligheidsupdate uitbrengt, maar ook wijzigingen aan de kern van het besturingssysteem in Windows Blue meeneemt. En wensen zijn er genoeg, na het uitbrengen van Windows 8.

De aanpassingen zullen echter niet erg groot zijn, afgaande op de kleine beetjes informatie die daarover uit gelekte testversies is verkregen. Maar ook al komt de veelgevraagde "start'-knop terug en komt er een mogelijkheid op te starten in de desktop-modus, blijft Microsoft last houden van een aantal externe factoren waar het bedrijf weinig of geen invloed op heeft, maar die wel het succes van deze Windows-versie maken of breken.

Aantal beschikbare apps groeit niet spectaculair


Het aantal beschikbare apps in de Microsoft Store voor Windows 8 groeit niet spectaculair en daarmee wordt de 'Modern'-interface waar Microsoft naar toe wil er niet aantrekkelijker op om te gebruiken. Ook de afwachtende houding van het bedrijfsleven doet het bedrijf geen goed. Windows 8 biedt bedrijven ook geen grote voordelen omdat touch-enabled computers daar voorlopig nog geen gemeengoed zijn.

"2013 is eigenlijk gewoon een verloren jaar voor Microsoft en Windows", zegt Michael Silver van Gartner tegen Computerworld. Hij ziet Windows 8 als een tussenproduct, hoeveel updates er ook aan worden aangebracht.. Het heeft veel scherpe kantjes waar de integratie tussen touch en traditionele desktop tekort schiet.

Volgens Silver bieden nieuwe Atom-processoren van Intel met de codenamen Clover Trail en Bay Trail uitzicht op verbetering. Deze maken voldoende processorkracht in combinatie met een gunstig energieverbruik mogelijk in aantrekkelijk geprijsde hardware.

Bron: AutomatiseringsGids
 

wivy

Steunend lid
Vip Lid
win 8, een luxe vista ( flop)?, mensen werken nu éénmaal liever met keyboard en muis!
 
Bovenaan Onderaan