Android 9 Pie Go editie

Status
Niet open voor verdere reacties.

cve

Medewerker
Forumleiding
Android 9 PIE GO versie.


Android-9-Pie-feat-750x375.jpg


Google heeft al een geruime tijd Android 9 Pie uit, maar heeft nu ook de GO versie uit voor de toestellen die op deze uitgeklede versie van de 8 Oreo draaien. Wat is er allemaal verranderd, verbeterd?
1: Meer opslaggeheugen.

Goedkopere Smartphones hebben meestal ook minder opslaggeheugen en moeten het meestal stellen met 4 of 8 GB intern geheugen. Dat is weinig en dat weet Google, daarom heeft Google de Android 9 Go versie nog verder uitgekleed. Het installatiebestand is nog kleiner geworden als van Android 8 Go en neemnt nu slechts 2,5 GB vrije ruimte in beslag. Waardoor er meer vrije ruimte over blijft voor de gebruiker.

Android-9-Pie-Go-Edition-opslag-580x180.png2: Sneller opstarten en meer veiligheid.

Android Go is een uigeklede versie van het volledige besturingssysteem, om niet aan aan functies te moeten inboeten sluit men compromissenen word de opstarttijd langer bv bij een Go Smartphone. Maar met deze nieuwe Go versie word deze opstarttijd terug ingekort tegenover de vorige Go versie.

De veiligheid is ook heel erg belangrijk en wordt speciaal bij deze Go toestellen verder opgekrikt zodat het moeilijker wordt voor hackers om aan de haal te gaan met jouw toestel, wat wel een heel goed initiatief is.
3: Betere Google apps.

De nieuwe Google Maps Go heeft nu ook navigatie, waardoor je deze nu ook kan gebruiken als GPS toestel. Wel is nog niet duidelijk of er ook kaarten zullen gedownload kunnen worden voor offline gebruik.

fp3_13.gifDe berichten app is ook een stuk kleiner geworden dat dan ook 1 van de redenen waarom hij minder opslagruimte inneemt. ( zie punt 1)
Android Go toestellen zijn eerder gericht voor de opkomende landen waar internetdata vaak redelijk duur is. Daar zie je ook weinig mensen op het openbaar vervoer die in die landen dan wel heel erg populair is mensen kijken naar YouTube-video of dergelijke. Om die reden is het het goedkoper om thuis via wifi filmpjes binnen te halen.

Android 9 Pie Go speelt daar heel hadig op in en laat het data verbruik bij het downloaden van YouTube-filmpjes verminderen. Bovendien kan je in een geheel nieuw toegevoegd overzicht zien hoeveel data je in die maand al hebt verbruikt.
Kortom Google werkt heel hard aan deze Go editie's om het allemaal zo vlot mogelijk te laten verlopen, om het naar de wensen van de gebruikers te maken. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.
4: Bron.

Android 9 Pie GO
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan