cve

Medewerker
Forumleiding
Google wil al jaren net als IOS en Windows phone dat de toestellen snel up to date zijn, met Android One stelt Google die mogelijkheid al sinds enkele jaren mogelijk. Echter was daar heel weinig interesse in omdat dit eigenlijk ook maar voor low cost toestellen bedoeld werd. Daar schoven de Smartphone fabrikanten dit besturingssysteem in eerste instantie graag aan de kant.
Daar dit in de eerste plaats bedoeld word voor arme landen dachten ze er niet aan dat die toestellen dan ook wel hun weg konden vinden in de low cost zone in de welvarende landen zoals in de US en Europa.
Al een tijdje kan je een Turkse General Mobile GM kortweg genaamd hier in de winkels kopen je hebt de GM 5 en de GM 6https://www.pctuts.be/f531/mobile-gm6-51693/ Beide toestellen draaien op de Android One en liggen gewoon ook in de Belgische winkels en hebben vrij goede specificaties en zijn vrij goed betaaldbaar.
Andere merken lijken nu ook op die boot te springen.
Er zijn enkele toestellen die op Android One draaien.
- Xiaomi Mi A1
- Sharp X1
- GM 6
- Kyocera S2
- Sharp S1
- GM 5
- GM 5 plus.
Dit zijn reeds bestaande Android One toestellen, vaak zijn ze niet verkrijgbaar in de Benelux, maar de 3 GM toestellen zijn dit wel. Misschien dat die Sharp toestellen ook wel te vinden zullen zijn, maar de andere toestellen zal zeker via chinese sites met invoerkosten moeten gebeuren. De Xiaomi heb ik al gevonden op zo een site en die kost zo al 200€ en dan zijn er nog de invoerkosten en taksen niet bij gerekend. Daar komt zo een 100€ bij, dat is 300€ en dan koop je beter eentje hier in België van GM.
De geruchten dat HTC ook bezig is met een Android One toestel, Alcatel zou ook bezig zijn met een Android One toestel en er zijn er nog wel nog wel die hun tentakels uitreiken naar Android One. Zou er een kentering in Android land bezig zijn? Of we dit voor budget toestellen ontwikkelde platform bv ooit in een topmodel zullen weervinden is onduidelijk en zeer onwaarschijnlijk. Maar wie weet gaan we er naar toe? Als dat gebeurt gaan we naar een Android die vrij snel up to date zal zijn voor alle toestellen en dat is eigenlijk wel waar Google naar toe wil.
 
Bovenaan Onderaan