Belg riskeert 37.000 euro boete voor downloaden Disney-films

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Een 39-jarige Belg riskeert een boete van 37.000 euro voor het downloaden van een aantal Disney-films voor zijn dochter. De man werd aangeklaagd door de Belgische tegenhanger van Stichting BREIN, de Belgian Anti-piracy Federation (BAF).

Lees verder ....................
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
ik heb dat deze morgend gelezen via het nieuwsblad ..dit is gewoonweg schandalig te noemen ...
het is gedaan voor iedereen met het downloaden van films , muziek en digitale boeken enz..want stel dat men willekeurig binnenvalt om een controlle te doen !
gegarandeerd dat men prijs heeft .
 

luc

Erelid
Het gaat hem nog altijd niet om het downloaden.
Maar zelf posten en verspreiden is wel zeer gevaarlijk.

Volgens BAF gaan de Belgische auteursrechtenorganisaties nooit achter individuele downloaders aan. De stichting zegt ook dat de Belg niet alleen downloadde, maar het materiaal ook actief verspreidde.
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Het probleem is dat de betreffende personen (website beheerders) zich inlieten met Belgische diensten en services. Natuurlijk is dat de kat bij de melk zetten. Zeer dom natuurlijk. Een grote garnaal zoals ze beschreven werden in het artikel, zijn ze zeker niet.
 
Op demorgen.be wordt het verhaal verder uitgediept, hier wordt de visie van luc en DDragon80 bevestigd:

De BAF wil dat verhaal nuanceren. De organisatie geeft aan dat het om het onderzoek naar twee fora's gaat, waaronder Belgian-Scene, die downloadlinks van films, muziek, ebook en games verspreidden. Volgens BAF staan nu enkel nog twee oprichters van Belgian-Scene - de twee die een schikking weigerden - voor de rechter. BAF meldt aan ICT-nieuwssite Data News dat het zeker niet om mensen gaat die enkel wat bestanden hadden gedownload. "We dienen nooit klacht in tegen downloaders. Alleen tegen mensen die het materiaal mee verspreiden."
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
wat verstaat men onder verspreiden ...
stel de men vraagt U , om een film op te halen en deze dan ook op dvd te branden ( je vraagt hier niets voor enkel dat men u de beschrijfbare dvd bezorgt ) ben je dan een verspreider .
**waarschijnlijk dus wel ..
m.a.w. downloaden kan wel maar enkel voor eigen gebruik .. het wederom beschikbaar stellen mag dus niet !
 

DDragon80

Beheerder
Forumleiding
Admin
Ow, downloaden van autheursrechtelijk beschermd materiaal (zoals veel films en muziek) is wettelijk NIET toegestaan. Ook niet voor eigen gebruik. Je mag in veel gevallen enkel één kopie hebben van het betreffende medium (voor backup), mits je het origineel hebt. Dus downloaden via alternatieve wegen hoort hier zeker niet bij. (tenzij via officiele weg)
Het feit (voorlopig) is, dat ze niet zozeer tijd en moeite gaan steken in de persoon die download. Tenzij mits ernstige klacht van een 3de partij. Dus downloaden van die dingen is sowieso illegaal!
 

Skippy

Beheerder
Forumleiding
Admin
Onschuldige Belgische downloader was zelf grote uploader

Onschuldige Belgische downloader was zelf grote uploader

De Belgische downloader Chris R., die deze week een rechtszaak tegen zich kreeg van 37,000 euro, is volgens de Belgische auteursrechtenorganisatie BAF 'een grote uploader', en geen onschuldige Pirate-Bay-gebruiker zoals hij zelf doet geloven.

Lees meer ...................
 
Bovenaan Onderaan