Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Het hardnekkige computervirus Cryptolocker is voor het eerst opgedoken in ons land. Als je computer hiermee besmet raakt, krijg je 72 uur de tijd om driehonderd euro te storten aan de criminelen. Als je dat niet doet, ben je al je gegevens kwijt. Tot nu toe waren deze internetcriminelen vooral actief in de VS en Groot-Brittannië.

In het VTM NIEUWS waarschuwt journalist Guy Kindermans van Data News voor het virus.
Kindermans schreef wel al een artikel over deze vorm van malware op 20 november 2013.

'Sinds een paar maanden doet een nieuw stuk 'losgeld malware' (ransomware) de ronde, met mogelijk drastische gevolgen voor de geimpacteerde bestanden', schreef Kindermans toen.
Wanneer het virus zich in een pc genesteld heeft, verstuurt het informatie naar zijn beheersysteem. Daarna verschijnt een pop-up scherm met de eis tot betaling binnen een bepaalde tijd. Na die tijd wordt de decryptiesleutel vernietigd, en kunnen de versleutelde bestanden (indien niet beschikbaar als back-ups) als verloren worden beschouwd. lees meer...
 

Zer0Day

Niet meer actief
Dit is inderdaad een virusje om rekening mee te houden. Je kan deze ransomware wel verwijderen, maar zelfs dan zullen je persoonlijke bestanden versleuteld blijven.
Back-ups nemen is hier dus de grote boodschap!!!

Wil je de kans op deze infectie (en heel wat andere) verkleinen, installeer dan HitmanPro Alert:
HitmanPro.Alert 2 - SurfRight

Verder gelden natuurlijk dezelfde regels als altijd: Windows updates, Software updates, malafide websites vermijden, klikkerdeklikgedrag,...
 
Bovenaan Onderaan