Status
Niet open voor verdere reacties.

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Facebook is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van betere zoekfuncties voor gebruikers, hiervoor is er onder andere een team opgezet bestaande uit voormalige Google-ontwikkelaars. Het lijkt er echter op dat Facebook rigoureuze stappen wil gaan ondernemen op zoekgebied. Microsoft zou namelijk positief staan tegenover de verkoop van zijn Bing zoekmachine aan Facebook.

De geruchten ontstonden na een uitspraak van een journalist van de Amerikaanse TV zender CNBC. Met de overname zou Microsoft een groter belang kunnen bemachtigen in het sociale netwerk, op dit moment heeft Microsoft al een aandeel van 1,6 procent in Facebook. Een eventuele overname zou voornamelijk betaald worden door Microsoft meer Facebook aandelen te geven. Er wordt gesuggereerd dat de overname gedaan zal worden zodra Facebook publiekelijk zijn aandelen aanbiedt, wat hoogstwaarschijnlijk in mei zal gebeuren.

Rick Sherlund is een financieel-analist bij Nomura Equity Research noemt het een goede zaak voor Microsoft als het Bing zou verkopen aan Facebook. "Microsoft verliest jaarlijks 2,5 miljoen dollar met Bing, investeerders zouden geen voorstander zijn van deze manier van zakendoen. Zij willen winst zien." Microsoft zou de overeenkomst met Facebook kunnen uitbreiden om diensten zoals Skype en Xbox Live samen met Facebook te kunnen promoten. Ook zou het voor Facebook de zoek en display-advertenties kunnen verkopen, waardoor Microsoft nog steeds geld kan verdienen aan Bing.

Voor Facebook hoeft de overname ook niet nadelig te zijn. Bing geniet weliswaar geen groot marktaandeel maar dit kan snel veranderen als Facebook haar social graph koppelt aan de zoekmachine. Facebook kan de zoekresultaten veel beter en relevanter maken op basis van de gegevens die het heeft van alle gebruikers. Uiteindelijk zouden Microsoft en Facebook dan samen concurreren tegen Google.

Zowel Microsoft als Facebook hebben niet gereageerd op de geruchten. Ook wat voor gevolgen dit zal hebben voor de samenwerking tussen Microsoft en Yahoo is onduidelijk. Yahoo gebruikt namelijk de technologie van Bing voor het tonen van zoekresultaten.

bron:'Facebook neemt Bing over van Microsoft' - Techzine - ICT Nieuws - Business - De community voor ICT liefhebbers en professionals
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan